205
| REUTERS/Mary F. Calvert/File Photo

Πέθανε ο Ελάιτζα Κάμινγκς, ο βουλευτής-εφιάλτης του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:08
|REUTERS/Mary F. Calvert/File Photo

Πέθανε ο Ελάιτζα Κάμινγκς, ο βουλευτής-εφιάλτης του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 16:08

Ηταν ένας προστάτης των φτωχών, ένας ήρωας της αφροαμερικανικής κοινότητας της Βαλτιμόρης, ένας από τους καλύτερους ρήτορες του Κογκρέσου και βεβαίως ένας πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ελάιτζα Κάμινγκς δεν άντεξε. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Η απώλεια του Κάμινγκς, ο οποίος κατά την επίσημη δήλωση του γραφείου του, πέθανε «επιπλοκές που αφορούσαν μακροχρόνια ασθένεια», έχει έντονο πολιτικό αποτύπωμα. Ηταν από τους πρωταγωνιστές των ερευνών για την παραπομπή του Τραμπ.

Ο βουλευτής ήταν επικεφαλής της επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια «ιατρική επέμβαση» τον προηγούμενο μήνα.

Τότε είχε δηλώσει ότι αναμένει «να επιστρέψω στο γραφείο σε περίπου μία εβδομάδα».

Πέθανε στο νοσοκομείο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανακοίνωσε το γραφείο του, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Κάμινγκς ήταν ένας δεινός ρήτορας που υπερασπιζόταν με πάθος τα δικαιώματα των πιο φτωχών κοινοτήτων στην περιφέρειά του, τη Βαλτιμόρη στη πολιτεία Μέριλαντ.

Ως επικεφαλής της επιτροπής Εποπτείας επέβλεψε πολλές έρευνες σε βάρος της κυβέρνησης Τραμπ.

Οι έρευνες αυτές είχαν προκαλέσει την οργή του ρεπουμπλικάνου προέδρου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη Βαλτιμόρη τον Ιούλιο «ένα αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί» (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...