480
Aπό τα μικρόφωνα του Alpha (σε ραδιόφωνο και τηλεόραση), επικεφαλής στο γραφείο Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η Γιάννα Παπαδάκου | Alpha/Youtube

Η Γιάννα Παπαδάκου για επικεφαλής στο γραφείο Τύπου της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 13:25
Aπό τα μικρόφωνα του Alpha (σε ραδιόφωνο και τηλεόραση), επικεφαλής στο γραφείο Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η Γιάννα Παπαδάκου
|Alpha/Youtube

Η Γιάννα Παπαδάκου για επικεφαλής στο γραφείο Τύπου της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 13:25

Τη θέση της επικεφαλής του γραφείου Tύπου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στη δίνη των αποκαλύψεων για τις μεθοδεύσεις που υπήρξαν στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες, η κυρία Παπαδάκου ήταν ένα από τα 3-4 πρόσωπα που υπέβαλαν αίτηση στη σχετική προκήρυξη για τη θέση της επικεφαλής του γρ. Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα της δημοσιογράφου, η οποία πρόσφατα απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενεπλάκη στην υπόθεση της καταγγελλόμενης ως «σκευωρίας» της Novartis, μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης της Ελένης Ράικου, με τους διαλόγους που μετέφερε η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς από τουλάχιστον δύο συναντήσεις τους.

Στην κατάθεσή της, η κυρία Ράικου υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος την επισκέφθηκε στο γραφείο της δύο φορές, ισχυριζόμενη ότι έχει στην κατοχή της βίντεο που δείχνει τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένο, να παίρνει χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ο διάλογος κατά την πρώτη τους συνάντηση, όπως τον μετέφερε η δικαστική λειτουργός, είχε ως εξής:

Παπαδάκου: «Τι στοιχεία έχεις για πολιτικούς; Γιατί τα κρύβεις; Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση;»

Ράικου: «Εγώ δεν έχω στοιχεία Πες μου εσύ τι γνωρίζεις για να βρούμε τα στοιχεία».

Σύμφωνα πάντα με την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, με το που έφυγε από το γραφείο της η κυρία Παπαδάκου, της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που την ρώτησε εκνευρισμένος: «Αφού έχεις στοιχεία γιατί δεν προχωράς;»

Κατά δήλωση της κυρίας Ράικου, η δεύτερη επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου έγινε μετά από μικρό διάστημα και είχε αναφορές για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ακολουθεί ο διάλογός τους:

Παπαδάκου: «Γιατί δεν προχωράς την υπόθεση; Εχεις στοιχεία για πολιτικούς».

Ράικου: «Δεν έχω»

Παπαδάκου: «Εχεις για Βενιζέλο και για Πικραμένο. Εχω στοιχεία ότι ο Βενιζέλος έχει off shore με τον Παναγιωτάκη και παίρνει ο Βενιζέλος λεφτά από τη Novartis για να τα μοιράζουν αλλού. Μάλιστα, για τον Πικραμένο υπάρχει και ένα βίντεο, το οποίο το έχω δει εγώ και το έχει δει και ο Παπαγγελόπουλος. Στο βίντεο αυτό φαίνεται καθαρά ότι παίρνει χρήματα».

Η ίδια η Γιάννα Παπαδάκου σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, έχει χαρακτηρίσει αθλιότητες, ψευτιές και συκοφαντίες όσα αναφέρει στην κατάθεσή της η Ελένη Ράικου, υποστηρίζοντας ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ενέπλεξε το όνομά της στις καταθέσεις της επειδή αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της έπαιρνε χρήματα από τη Novartis.

«Η τελευταία που μπορεί να με εγκαλέσει, είναι η κυρία Ράικου. Εχει οκτώ πειθαρχικά εις βάρος της στον Αρείο Πάγο», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ότι θα στραφεί νομικά εναντίον της «και σε όποιον αναφέρει το όνομά μου».

Κατά πληροφορίες, η γνωστοποίηση του νέου επαγγελματικού σταθμού της κυρίας Παπαδάκου δεν ήρθε χωρίς αντιδράσεις, καθώς κάποιοι από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να εξέφρασαν επιφυλάξεις για την προοπτική να αναλάβει επικεφαλής του γραφείου Τύπου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σύμμαχο στο πλευρό της η κυρία Παπαδάκου βρήκε τον πρώην συνάδελφό της και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου. Και οι αντιδράσεις ξεπεράστηκαν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...