185
Μέσα σε μερικές ώρες άδειασαν οι παραλίες στο νησί Χαϊνάν | REUTERS/Tingshu Wang

Περίπου 80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι από το σκληρό lockdown στη «Χαβάη της Κίνας»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 11:26
Μέσα σε μερικές ώρες άδειασαν οι παραλίες στο νησί Χαϊνάν
|REUTERS/Tingshu Wang

Περίπου 80.000 τουρίστες εγκλωβισμένοι από το σκληρό lockdown στη «Χαβάη της Κίνας»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 11:26

Περισσότεροι από 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί από το Σάββατο στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία ώθησαν τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές από και προς την περιοχή.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 483 κρούσματα κορονοϊού στο θέρετρο Σανϊά, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Χαϊνάν, που φέρει το παρατσούκλι «Χαβάη της Κίνας».

Ολες οι πτήσεις από τη Σανϊά, ένα δημοφιλές μέρος ιδιαίτερα για τους σέρφερ, ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου ανεστάλησαν.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Στη Σανϊά, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε και μπαρ έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς της Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News