631
H Αριστοτελία Πελών απάντησε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. «Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας», είπε μεταξύ άλλων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πελώνη: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ξεχάσει το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:19
H Αριστοτελία Πελών απάντησε στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. «Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας», είπε μεταξύ άλλων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πελώνη: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ξεχάσει το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 18:19

Για επένδυση στον διχασμό και την πόλωση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στην δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε καλέσει με τη σειρά του τον Πρωθυπουργό να εγγυηθεί την κοινωνική ειρήνη και να μην επενδύει στην πόλωση και τον διχασμό.

«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη, παραπέμποντας στο περιβόητο και άκρως διχαστικό σύνθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε χρεώνοντας στον κ. Τσίπρα την κοινωνική ένταση των τελευταίων ημερών ενώ επανέφερε το ερώτημα για το «ρίσκο» των διαδηλώσεων και τον κάλεσε να διαχωρίσει ευθέως τη θέση του.

«Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του» ανέφερε αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος και κατέληξε με ένα «υστερόγραφο»:

«Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του», σημείωσε με νόημα η κυρία Πελώνη υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι σε διαδηλώσεις και τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει, με 24 ώρες καθυστέρηση, στα όσα του καταλόγισε ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, πριν δηλαδή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο Πρωθυπουργός όταν τον είχε καλέσει να αναλάβει τις ευθύνες του: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη και μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που έκαναν οι γνωστοί-άγνωστοι των διαδηλώσεων, ο κ. Τσίπρας απάντησε με μια γενικόλογη δήλωση κατά του Πρωθυπουργού της χώρας.

«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία.Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο Πρωθυπουργός. Που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Το διχασμό.

»Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες. Οι νέες και τις νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές. Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό. Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...