393
Ο Γιώργος Πιτσιλής παρουσιάζει αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018 στον Προκόπη Παυλόπουλο | Intimenews

Παυλόπουλος κατά ΑΑΔΕ για το πρόστιμο στην 90χρονη με τα τερλίκια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 16:08
Ο Γιώργος Πιτσιλής παρουσιάζει αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018 στον Προκόπη Παυλόπουλο
|Intimenews

Παυλόπουλος κατά ΑΑΔΕ για το πρόστιμο στην 90χρονη με τα τερλίκια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 16:08

Στην περιπέτεια της 90χρονης γιαγιάς που συνελήφθη γιατί πωλούσε τερλίκια σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος του παρέδωσε τα αποτελέσματα της ΑΑΔΕ για το 2018.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επιτυγχάνονται και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι, προχώρησε σε μια έμμεση αναφορά στη γιαγιά Σουζάνα.

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Την Μ. Τρίτη έγινε γνωστό ότι στην γιαγιά επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ. Το βράδυ, πηγές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε διευκρινίσεις για το πώς επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ στην γιαγιά που πουλούσε τερλίκια για χαρτζιλίκι.

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για την 90χρονη

Οπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας και προσθέτουν ότι ο κ. Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην 90χρονη.

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε», ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη δίκαια επίλυση του θέματος που προέκυψε με την 90χρονη. Για τον σκοπό αυτό, η υφυπουργός βρίσκεται σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ για την διευθέτηση του ζητήματος.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η 90χρονη έπεσε και θύμα κλοπής… Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε την Τετάρτη στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε, από την ηλικιωμένη, χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δράστης και οι δύο συνεργοί της συνελήφθησαν αργότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...