298
Τσάντες του οίκου Hermès σε παλιότερη δημοπρασία του οίκου Christies στο Χονγκ Κονγκ | EPA/JEROME FAVRE

Παρίσι: Συμμορία είχε βάλει στο χέρι τις μισές τσάντες του οίκου Hermès

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2021, 10:46
Τσάντες του οίκου Hermès σε παλιότερη δημοπρασία του οίκου Christies στο Χονγκ Κονγκ
|EPA/JEROME FAVRE

Παρίσι: Συμμορία είχε βάλει στο χέρι τις μισές τσάντες του οίκου Hermès

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2021, 10:46

Χολιγουντιανό σενάριο είχε σκαρφιστεί μία συμμορία στο Παρίσι για να αγοράζει τις πανάκριβες τσάντες του οίκου Hermès και να τις μεταπουλά σε τριπλάσιες τιμές.

Τα μέλη της προσέγγιζαν γυναίκες που εντόπιζαν στα social media και σε σχολές ηθοποιίας, οι οποίες παρίσταναν τις πλούσιες και αγόραζαν τις τσάντες από καταστήματα του οίκου, έναντι 8.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, τις παρέδιδαν στη συμμορία και τα μέλη της έβρισκαν ανυποψίαστους αγοραστές, γυναίκες και άντρες, τους οποίους καλούσαν σε ένα ψεύτικο showroom που είχαν εγκαταστήσει σε έναν χώρο σε πλούσια συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στο κεντρικό κατάστημα του οίκου. Κάποιες τσάντες έστελναν και στην Ασία.

Με αυτόν τον τρόπο η συμμορία είχε καταφέρει να αγοράσει τις μισές τσάντες του οίκου Hermès και να βγάζει ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα!

Μετά από έρευνα οκτώ μηνών, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα, ηλικίας 24-57 για την συμμετοχή τους στην απάτη. Επικεφαλής ήταν ένας Τυνήσιος, που συνεργαζόταν με Κινέζους.

Ο οίκος Hermès ιδρύθηκε το 1837 με κεντρική φιλοσοφία ότι η πολυτέλεια συνάδει με τη σπανιότητα του προϊόντος.

Κάποτε, υπήρχε λίστα αναμονής επτά ετών για την τσάντα Birkin, που πήρε το όνομα της ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν, καθώς ο σχεδιαστής της εμπνεύστηκε από την ίδια όταν κάθησε δίπλα της σε μία πτήση, το 1983.

Η τσάντα Birkin καθώς και η τσάντα Kelly, προς τιμή της πριγκίπισσας του Μονακό, Γκρέις Κέλι, πωλούνται μόνο με ραντεβού σε διασημότητες, όπως η Βικτόρια Μπέκαμ και η Κιμ Καρντάσιαν.

Μία τσάντα Birkin με δέρμα από κροκόδειλο πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, το 2017, έναντι 384.000 δολαρίων.

Οι υπόλοιπες τσάντες πωλούνται στα καταστήματα, αλλά μόνο σε πελάτισσες που οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι θα διαφημίσουν κατάλληλα την εικόνα του οίκου. Η συμμορία έντυνε τις γυναίκες που δούλευαν για λογαριασμό της με ακριβά ρούχα σχεδιαστών και τις εκπαίδευε πώς να φερθούν και τι να πουν στο κατάστημα για να καταφέρουν να αγοράσουν μία τσάντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...