215
Τα Κόκκινα Κασκόλ βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενα για τη βία των Κίτρινων Γιλέκων | REUTERS

Παρίσι: Κόκκινα Κασκόλ εναντίον Κίτρινων Γιλέκων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 11:57
Τα Κόκκινα Κασκόλ βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενα για τη βία των Κίτρινων Γιλέκων
|REUTERS

Παρίσι: Κόκκινα Κασκόλ εναντίον Κίτρινων Γιλέκων

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2019, 11:57

Οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, που συνεχίστηκαν το Σάββατο, για 11η συνεχή εβδομάδα, προκάλεσαν την αντίδραση 10.000 ανθρώπων, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη βία.

Τα Κόκκινα Κασκόλ, όπως ονομάστηκε το νέο κίνημα, από το απαραίτητο αξεσουάρ που φορούν τα μέλη της, διαμηνύει ότι δεν είναι με κανένα κόμμα, ούτε έχει κάποια πολιτική ατζέντα, παρά μόνο το αίτημα να σταματήσουν οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων και τα βίαια επεισόδια στους δρόμους.

Η ήρεμη διαδήλωση της Κυριακής ακολούθησε μία ακόμα βίαιη συγκέντρωση των διαδηλωτών με τα Κίτρινα Γιλέκα, την προηγούμενη ημέρα, που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους ζωής και ζητούν την παραίτηση του Μακρόν.

Τα Κόκκινα Κασκόλ αποτελούνται από τρεις ομάδες, που ζητούν από τα Κίτρινα Γιλέκα να μείνουν… σπίτια τους. «Είμαστε υπέρ της Δημοκρατίας. Ζητούμε μόνο ένα πράγμα: την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και των ατομικών ελευθεριών. Η ζωή πρέπει να αρχίσει ξανά στη χώρα μας με ηρεμία και σεβασμό. Η οργή σας ακούστηκε, τα αιτήματά σας είναι σεβαστά, αλλά απορρίπτουμε τον τρόπο σας, τη συστηματική βία, το μίσος εναντίον των εκλεγμένων πολιτικών και των δημοσιογράφων», δήλωσε ο Λορέντ Σουλιέ στο γαλλικό πρακτορείο.

Ο αριθμός των Κόκκινων Κασκόλ, στο Παρίσι, την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν διπλάσιος από τους διαδηλωτές που φόρεσαν κίτρινα γιλέκα στη γαλλική πρωτεύουσα, το Σάββατο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...