268
Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση | Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα για το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 17:04
Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση
|Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση εισαγγελέα για το τηλεφώνημα Πολάκη σε Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2019, 17:04

Για πολλούς ήταν απλά θέμα χρόνου.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας σημειώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής συνομιλίας ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο των εκατό χιλιάδων ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Αttika Bank, τη στιγμή που για τη νομιμότητα της χορήγησής του έχει προκληθεί σάλος και η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε να διερευνήσει τις συνθήκες παροχής του συγκεκριμένου δανείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη με την ηχογράφηση (παράνομη καταγραφή) και εν συνεχεία δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη- Στουρνάρα.

Αντικείμενο της έρευνας που θα ακολουθήσει είναι αν η καταγραφή της ιδιωτικής συνομιλίας έγινε χωρίς τη συναίνεση του Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια θα εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διαρροή της σε μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Βασικός μάρτυρας για την πορεία της υπόθεσης θα αναδειχθεί εκ των πραγμάτων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο kathimerini.gr η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου που επικαλείται δικαστικές πηγές, στην περίπτωση που ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν εκείνος που ηχογράφησε και έδωσε στη δημοσιότητα την ιδιωτική τους συνομιλία, τότε η Βουλή θα έχει τον λόγο για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας του, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες δίωξης από τη Δικαιοσύνη σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Θυμίζουμε πάντως ότι ο κ. Πολάκης έσπευσε να δηλώσει ότι ο ίδιος δεν ηχογράφησε την συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...