289
Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρι Πάιατ |

Πάιατ: Επισκέφτηκε το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 20:55
Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέφρι Πάιατ
|

Πάιατ: Επισκέφτηκε το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 20:55

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο περιοδείας, που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφτηκε σήμερα το χώρο, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, που δημιουργεί η Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση, που θα δημιουργήσει στην πλήρη ανάπτυξή της 200 νέες θέσεις απασχόλησης, υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

O κ. Πρέσβης των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο κ. Πφλέγκερ, ξεναγήθηκε στους χώρους του Τεχνολογικού Κέντρου από τον επικεφαλής του κ. Nico Gariboldi και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas Α.Ε., Ζαχαρία Ραγκούση ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της επένδυσης, το έργο και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος για τη συμβολή της ψηφιακής καινοτομίας στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών του κλάδου της υγείας, αλλά και τη σημαντική συμβολή του Κέντρου της Pfizer για την Οικονομία και την Απασχόληση στην Ελλάδα.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στη γρήγορη εξέλιξη της επένδυσης, η οποία είχε ανακοινωθεί μόλις πριν λίγους μήνες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο Πάιατ είχε, παράλληλα, την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους του Κέντρου, μερικοί εκ των οποίων ήταν Έλληνες του εξωτερικού, που επέστρεψαν στη χώρα μας για να εργαστούν στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πάιατ υπογράφοντας στον πίνακα επισκεπτών

Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα

Η Pfizer καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, να μεγιστοποιήσει τις ωφέλειες που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με την προοπτική να καλύψει έως 200 θέσεις υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης σε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας όπως αυτό της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τελικό σκοπό την αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας.