345
|

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πολεμάει την επένδυση στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:04

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πολεμάει την επένδυση στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:04

Η εικόνα με τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και η συμβολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη των πρόδρομων εργασιών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, μπορεί να έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, φαίνεται ωστόσο ότι ενόχλησε πολλούς στην Κουμουνδούρου που έψαξαν να βρουν τα πρώτα «ψεγάδια» στην πρεμιέρα των εργασιών.

«Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος» ήταν η καταγγελία που βγήκε από τα χείλη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των πάντα δραστήριων τρολ στα social media, που με κάθε τρόπο επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία της χθεσινής ημέρας.

Η απάντηση ήρθε από γραφείο Τύπου της ΝΔ που έκανε λόγο για fake news με τα οποία -όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση- η  Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με το project.

Οσο για το αφήγημα της Κουμουνδούρου περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού, η απάντηση βασίζεται στα γεγονότα, δηλ. σε όλα όσα έγιναν μέσα σε  λίγους μήνες και  μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς έχει αναλυτικά ως εξής:

Αφού εμπόδισαν την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση και επί πολύ περισσότερα, νωρίτερα, ως αντιπολίτευση, πρωτοστατώντας στις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις εναντίον της, σήμερα το σύστημα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό, μέσω των fake news. Το αφήγημα περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού κρίθηκε ως μη πειστικό ακόμα και από τους εμπνευστές του, αφού σε λίγους μήνες έγιναν όσα μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια.

Αμέσως μετά έπεσε νέα fake γραμμή στο σύστημα της Κουμουνδούρου: «Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος». Η αλήθεια είναι ότι για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Όπως προβλέπει και το ΦΕΚ (2262/12-6-2020) βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα «δεν προβλέπεται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ αναφέρει ρητά ότι εγκρίνεται η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών «από και με αποκλειστική δαπάνη του Αγοραστή ή του Εγγυητή αυτού, ….χωρίς καμία δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...