220
|

Οταν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και λοιποί χρυσαυγίτες εξυμνούσαν το Γ’ Ράιχ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:45

Οταν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και λοιποί χρυσαυγίτες εξυμνούσαν το Γ’ Ράιχ

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:45

Είχε κανείς αμφιβολίες για το ποιόν των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής; Οτι πρόκειται για υμνητές του ναζισμού; Οσοι είχαν θα πρέπει να δουν το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα – ένα ακόμη ντοκουμέντο του φλερτ της οργάνωσης με τον χιτλερισμό. Το βίντεο που δημοσιοποίηση η «Εφημερίδα των Συντακτών» χρονολογείται από τις 30 Ιανουαρίου 2005. Δώδεκα χρόνια πριν, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής τραγουδούσε σε μία συναυλία που ξεχείλιζε ρατσιστικό μίσος. Συγκροτήματα και κοινό φαίνεται να χαιρετούν ναζιστικά με κάθε ευκαιρία ενώ οι σημαίες της Βέρμαχτ υψώνονται όταν ακούγεται ο ύμνος της Χρυσής Αυγής.

Στην συνέχεια ακούγεται ο ύμνος «Η Γερμανία πάνω απ’ όλα» (Deutschland über alles), συνθήματα όπως «έξω οι Εβραίοι» αλλά και το ναζιστικό «Sieg Heil!». Μια άλλη ομάδα τραγουδά: «Η Αφρική για τους πιθήκους, η Ευρώπη για τους λευκούς / Βάλτε τους πιθήκους σ’ ένα πλοίο και στείλτε τους να πνιγούν».

Στο βίντεο εμφανίζονται ως κοινό αυτής της συναυλίας ο ίδιος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.

Το συγκεκριμένο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η «Εφ. Συν» στο πλαίσιο της υποστήριξης του Δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη ο οποίος διώκεται δικαστικά επειδή δεν παραχώρησε δημόσιο χώρο για να πραγματοποιηθεί προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...