242
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos σε παλαιότερη εκδήλωση του ΣΕΒ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Μυτιληναίος: Επιτυχία, αν είναι μονοψήφιο το ποσοστό της ύφεσης

Avatar Κώστας Τσαμπάος 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos σε παλαιότερη εκδήλωση του ΣΕΒ
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Μυτιληναίος: Επιτυχία, αν είναι μονοψήφιο το ποσοστό της ύφεσης

Avatar Κώστας Τσαμπάος 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00

Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα μείνουν για αρκετό καιρό και η ύφεση θα είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση παλεύει να τη συγκρατήσει. Αν είναι μονοψήφιο ποσοστό, θα είναι επιτυχία, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Βαγγέλης Μυτιληναίος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να διοχετευθούν γρήγορα και να υπάρξει σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε κοντά στα περυσινά μας αποτελέσματα» και [με τα αποτελέσματα εξαμήνου εδώ]  είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο για το 2020 – να επαναλάβουμε τα νούμερα του 2019 που ήταν και τα υψηλότερα που έχουμε πετύχει έως τώρα. Είμαστε κοντά στο να διατηρήσουμε τη κερδοφορία κοντά στα επίπεδα του 2019 και άρα πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μέρισμα, δεδομένων φυσικά των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη συγκυρία», σημείωσε για την πορεία της Μytilineos.

Οσον αφορά την αγορά ενέργειας, εκτίμηση του κ. Μυτιληναίου ήταν πως δεν διαφαίνονται άμεσα εξαγορές – συγχωνεύσεις στον τομέα της προμήθειας.

Χαρακτηρίζοντας κρίσιμο θέμα για τη κυβέρνηση και για τη ΔΕΗ το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, έκανε γνωστό πως  «είμαστε ήδη σε συζητήσεις και σε επίπεδο εταιρείας και σε επίπεδο ΣΕΒ».

Τα θετικά αποτελέσματα του τομέα ενέργειας, κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πτώση των τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα πρωτοφανή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...