469
Ο Κάρολος επισκέπτεται τον ξάδελφο του Φίλιππο (στα αριστερά του) στο Schloss Langenburg το 2013 | Τhomas Niedermueller/Getty Images

Οι γερμανοί συγγενείς του βασιλιά Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 18:59
Ο Κάρολος επισκέπτεται τον ξάδελφο του Φίλιππο (στα αριστερά του) στο Schloss Langenburg το 2013
|Τhomas Niedermueller/Getty Images

Οι γερμανοί συγγενείς του βασιλιά Καρόλου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 18:59

Ο Κάρολος Γ’ έχει πολλές δουλειές να κάνει κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία, αλλά βρήκε χρόνο και για τα μέλη της οικογένειάς του, τα όχι ιδιαίτερα γνωστά ξαδέλφια του από τη γερμανική πλευρά της δυναστείας.

Τα πιο κοντινά ξαδέλφια του Καρόλου στη Γερμανία είναι ο Μπέρναρντ του Μπάντεν και ο Φίλιπ και η Ξένια, πρίγκιπας και πριγκίπισσα του Χόχενλόχε-Λάνγκενμπουργκ, σύμφωνα με τους Times. Oλοι τους είναι μέλη της πολύπλοκης δομής της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας.

Οι τρεις Γερμανοί είναι παιδιά των πρώτων εξαδέλφων του πατέρα του Καρόλου, Φιλίππου.

Ο Φίλιππος ήταν γόνος του Οίκου του Σλέσβικ-Χολστάιν-Σόντερμπουργκ-Γκλίκσμπουργκ, απόγονοι του οποίου ακόμη κυβερνούν τη Δανία και τη Νορβηγία. Ο ίδιος ήταν το μικρότερο και μοναδικό αρσενικό παιδί από τα πέντε της οικογένειάς του και οι αδελφές του παντρεύτηκαν άνδρες από διάφορους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

Η οικογένεια παρέμεινε δεμένη, αλλά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα πράγματα έγιναν περίπλοκα, καθώς ο Φίλιππος υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό, ενώ οι γαμπροί του πολέμησαν με τους Ναζί.

Μπέρναρντ του Μπάντεν

Ο Μπέρναρντ του Μπάντεν με τη σύζυγο του, την πριγκίπισσα Στεφανία και τη μητέρα του Βαλερί Μαργκραβίν του Μπάντεν (Philipp von Ditfurth/picture alliance via Getty Images)

Ο Μπέρναρντ του Μπάντεν είναι απόγονος της πριγκίπισσας Θεοδώρας, δεύτερης αδελφής του Φίλιππου. Το 1913 η Θεοδώρα παντρεύτηκε τον Μπέρθολντ, ηγέτη του Μαργραβάτου του Μπάντεν, ιστορικής περιοχής της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ιδρύθηκε το 12ο αιώνα.

Το μεσαίο παιδί της οικογένειας και μεγαλύτερος γιος, ο πρίγκιπας Μαξιμιλιανός, διαδέχτηκε τον πατέρα του στην ηγεσία του Μαργραβάτου το 1963 και κράτησε τον τίτλο ως το θάνατό του, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τον τίτλο κληρονόμησε ο γιος του Μπέραρντ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια και στην κηδεία της Ελισάβετ.

Ο Μπέρναρντ είναι δικηγόρος αλλά βασική του ενασχόληση είναι η οικογενειακή περιουσία, που περιλαμβάνει ιστορικούς και πολύ γνωστούς αμπελώνες. Η οικογένειά του έχει παραδοσιακά πολύ στενούς δεσμούς με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Ηταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που παρευρέθηκαν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα του Χόχενλόχε-Λάνγκενμπουργκ

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η μεγαλύτερη αδελφή του πρίγκιπα Φιλίπου, παντρεύτηκε τον Γκότφριντ, πρίγκιπα του Χόχενλόχε-Λάνγκενμπουργκ, το 1931. Και η δική του οικογένεια έχει τις ρίζες της στο 12ο αιώνα και είναι οι ιστορικοί ηγεμόνες ενός τμήματος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Μαργαρίτα και ο Γκότφριντ έκαναν ένα γιο, τον Κραφτ, ο οποίος με τη σειρά του έκανε ένα γιο και μια κόρη, τον Φίλιππο και την Ξένια.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, τωρινός επικεφαλής του οίκου του Χόχενλόχε-Λάνγκενμπουργκ, ήταν ο αγαπημένος συγγενής της βασίλισσας Ελισάβετ και ο ίδιος ήταν τακτικός επισκέπτης στις ιπποδρομίες του Ασκοτ. Ο Φίλιππος ζήτησε την υποστήριξη του Φίλιππου όταν αποφάσισε να χτίσει ανεμογεννήτριες στο δάσος του. Είναι παντρεμένος με την Σάσκια, πρώην στέλεχος της Deutsche Bank.

Η πριγκίπισσα Ξένια είναι συνιδρύτρια του Considerate Group και εργάζεται στη βιομηχανία του τουρισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...