582
| WWF, Copernicus

Ο χάρτης του WWF για τις megafires στη Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 14:34
|WWF, Copernicus

Ο χάρτης του WWF για τις megafires στη Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 14:34

«Η Μεσόγειος φλέγεται! Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις τελευταίες ημέρες τα σπίτια τους στη Γαλλία για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές, ενώ η διεθνής επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για πιο ζεστά και εκτεταμένα καλοκαίρια που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Μεγάλες πυρκαγιές σημειώνονται επίσης σε Ισπανία και Πορτογαλία» ανέφερε η WWF λίγο πριν από το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πεντέλη, εστιάζοντας στο φαινόμενο που βρίσκεται πια σε εξέλιξη και στη χώρα μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWF Greece (@wwfgreece)

«Το παράδειγμα της Γαλλίας -που θεωρείται από τις πιο οργανωμένες χώρες ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών- δείχνει πόσο ευάλωτη είναι πλέον η Μεσόγειος στις μεγαπυρκαγιές εξαιτίας της κλιματικής κρίσης» σημειώνει η μη κυβερνητική οργάνωση WWF που τονίζει ότι «χρειάζεται ριζική αλλαγή της κουλτούρας του συστήματος δασοπυροπροστασίας πριν να είναι αργά».

O χάρτης που δημοσίευσε στα social media η WWF, δείχνει τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα τα τελευταία 24ωρα σε Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Συνολικά, από τις πυρκαγιές στις περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας, της βόρειας Πορτογαλίας και της νότιας και κεντρικής Ισπανίας έχουν ήδη καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη.

Τα τελευταία χρόνια, η ένταση και η έκταση των πυρκαγιών αυτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ επιστήμονες  έχουν επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής ως αιτία για τις έντονες και συχνές πυρκαγιές στην Ευρώπη, σημειώνει η Deutsche Welle.

Στη Γαλλία εκτιμάται ότι έχουν γίνει στάχτη από την αρχή της χρονιάς πάνω από 320.000 στρέμματα γης, ενώ στην Ισπανία, οι φλόγες έχουν κάψει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια στρέμματα αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένες περιουσίες και εκτοπισμένους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...