273
Στο Παρίσι, αναγνώστης βυθισμένος στις σελίδες του εντύπου | REUTERS/Eric Gaillard

Ο Βολίνσκι «συνομιλεί» με τον Αϊλάν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 09:08
Στο Παρίσι, αναγνώστης βυθισμένος στις σελίδες του εντύπου
|REUTERS/Eric Gaillard

Ο Βολίνσκι «συνομιλεί» με τον Αϊλάν

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2016, 09:08

Αιφνιδίασε, σόκαρε, προκάλεσε, δίχασε το σκίτσο που δημοσιεύει το Charlie Hebdo στο τελευταίο του τεύχος, υποθέτοντας ότι αν ζούσε ο μόλις τριών ετών Αϊλάν Κουρντί, το προσφυγόπουλο που πνίγηκε στο Αιγαίο και έγινε το άψυχο σώμα του σύμβολο του Προσφυγικού, όταν μεγάλωνε θα παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες στην Γερμανία.

Προφανώς το έντυπο επιχείρησε με αυτό τον ανορθόδοξο, εκτός προφανούς λογικής, τρόπο να σχολιάσει τις ρατσιστικές αντιδράσεις για το περιστατικό στην Κολωνία, όμως ακόμα και ένθερμοι υποστηρικτές και φίλοι του χθες δήλωναν απογοητευμένοι, ακόμα και θυμωμένοι. Σήμερα ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος απαντά με έναν εξίσου δυνατό τρόπο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Με το ακόλουθο σκίτσο…

Untitled

Σε μια παραλία κείτονται νεκροί ο Αϊλάν και ο περίφημος σκιτσογράφος Βολίνσκι που δολοφονήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Ο Αϊλάν τον ρωτάει τι θα έλεγε στον συνάδελφό του που είχε την έμπνευση για το σκίτσο, και ο Βολίνσκι απαντά πως θα τον σκότωνε για να πάει, να συναντήσει το αγόρι και να του εξηγήσει την άποψή του. Για να καταλήξει με το πικρό «πλάκα κάνετε;», «πάντα».

Το σκίτσο του Charlie Hebdo, υπό τον τίτλο «Μετανάστες», δείχνει δύο λάγνους ανθρώπους-χοίρους, με τη γλώσσα έξω και τα χέρια απλωμένα, να κυνηγούν δύο τρομαγμένες γυναίκες που τρέχουν για να σωθούν. Ως ένθεση στο σκίτσο, υπάρχει η γνωστή φωτογραφία του Αϊλάν να κείτεται στην άμμο. Το «θέμα» προκύπτει από τη λεζάντα που έχει η «σύνθεση»: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μπορούσε να μεγαλώσει;» και η απάντηση είναι αρκούντως σκληρή: «ψηλαφητής οπίσθιων στη Γερμανία».

CYnOHFoWYAAhZFF-600x595

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...