664
| Nikos Libertas / SOOC

Η Γεροβασίλη πήρε πάσα «πάρε-βάλε» και έβαλε αυτογκόλ

Η Γεροβασίλη πήρε πάσα «πάρε-βάλε» και έβαλε αυτογκόλ

Αριστούργημα! Σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχτηκε την ακόλουθη, πρώτη ερώτηση, την οποία στις δημοσιογραφικές σχολές του Λονδίνου είχαμε διδαχτεί ως leading question – ελληνικά, «καθοδηγούμενη ερώτηση» ή, πιο λαϊκά, «στημένη»:

«Η ΝΔ -και πολλά από τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν- πριμοδοτεί το φόβο και υιοθετεί μια ατζέντα σκληρής καταστολής για την πάταξη της εγκληματικότητας. Η δική σας πολιτική και των προκατόχων σας από το 2015 ήταν περισσότερο ανεκτική σε επίπεδο καταστολής. Πιστεύετε, ακόμα κι αν αφαιρέσουμε τη σκόπιμη  καλλιέργεια φόβου, ότι ήταν και αποτελεσματική;».

Κι αφού πήρε η υπουργός την ωραία πάσα, «πάρε-βάλε» τη λέμε στο ποδόσφαιρο, αποκρίθηκε:

«Πράγματι, με τη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου επιχειρούν να κρύψουν τα πραγματικά στοιχεία. Την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ανέρχονταν σε 149. Την επόμενη, 2015-2018, έπεσε στις 85. Είχαμε μείωση κατά 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%. Προχωρούμε μεθοδικά και στοχευμένα, με τους δείκτες να αποτυπώνουν τα θετικά αποτελέσματα».

Άλλα λόγια, ν΄αγαπιόμαστε! Ενώ η κοινωνία μιλάει για πλήρη ανομία. Για μπαχαλάκηδες που σκορπούν καταστροφή και τρόμο στη πόλη και στους πολίτες. Για Ρουβίκωνες που χτυπούν τη Βουλή, ξένες πρεσβείες, πολιτιστικά ιδρύματα (Γαλλικό Ινστιτούτο). Για αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», που αυτοί στην πραγματικότητα ασκούν εξουσία, η κυρία Γεροβασίλη  ανοίγει τα κιτάπια των ποινικών αδικημάτων και βγάζει συγκριτικές στατιστικές για ανθρωποκτονίες.

Για τα Εξάρχεια τίποτα; Για τα γκέτο της Αθήνας; Τα μέρη όπου δεν μπορείς να περπατήσεις; Τα ναρκωτικά που διακινούνται; Το Πεδίον του Άρεως; Οι παράνομοι μετανάστες; Τα ρημαγμένα και εγκαταλελειμμένα κτίρια; Ο απέραντος παιδικός σταθμός των αναρχικών. Η εύκολη ασυλία που απολαμβάνουν;

Ο απλός πολίτης βιώνει καθημερινά την εγκληματικότητα, σε πολλές μορφές. Δεν την κατασκευάζουν «αντίπαλα ΜΜΕ». Εγκληματικότητα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Βιώνει και την κατάφωρη παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματός του να ζει ελεύθερα και ειρηνικά σε μια πόλη, να μπορεί να πηγαίνει άφοβα στη δουλειά του, να μην αναγκάζεται να εργάζεται σε ένα περιβάλλον τρόμου. στην ελεύθερη και ειρηνική διαβίωση και εργασία του.

Να μη πετάγεται μες τον ύπνο του από μια έκρηξη κοντά στη κατοικία του. Να μη πηγαίνει την άλλη μέρα στη δουλειά και να βρίσκει τους δρόμους κλειστούς γιατί κάποιοι κάνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης σε εκείνους που προσήχθησαν για την νυχτερινή έκρηξη. Και που, βεβαίως, θα αφεθούν ελεύθεροι από τη πίσω πόρτα…

Αυτές τις πράξεις βίας, αυτήν την εγκληματικότητα θέλει ο πολύς κόσμος να δει να τελειώνει. Έχει τις επιφυλάξεις του, γιατί πολλά του έχουν υποσχεθεί όλοι. Έχει τους φόβους του διότι πιστεύει πως η πιθανή επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση θα σημάνει και την επιστροφή των επεισοδίων που έκαιγαν την Αθήνα την προηγούμενη φορά που ήταν.

Ποιος μπορεί να πει ότι έχει άδικο ο απλός άνθρωπος; Να τον πείσει ότι κακώς φοβάται; Ότι όλα είναι καλά τώρα, αφού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αυτό, το διέγραψαν κιόλας από τη μνήμη τους – δεν βολεύει) μειώθηκαν στατιστικά οι ανθρωποκτονίες!

Είμαστε με τα καλά μας; Όχι!

Γι αυτό, ας κλείσουμε το ημερολόγιό μας σήμερα με μια χαριτωμένη νότα, όπως λένε στα δελτία ειδήσεων όταν τελειώνουν με κάτι ανάλαφρο. Μια ακόμα ερώτηση από την Εφημερίδων των Συντακτών, χωρίς την απάντηση – δεν χρειάζεται, αφού η ερώτηση τα απαντά όλα:

«Δεν ήσασταν στο υπουργείο τις τραγικές ημέρες που στοίχησαν τη ζωή 100 ανθρώπων στο Μάτι. Όλα τα πορίσματα συγκλίνουν στο ότι οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛΑΣ και η αυτοδιοίκηση λόγω κακού συντονισμού, λανθασμένων προβλέψεων και αδυναμίας να αντιδράσουν συνέτειναν στην τρομερή καταστροφή. Έχουν γίνει στο δικό σας υπουργείο, μετά και τη μοναδική στα ελληνικά χρονικά παραίτηση υπουργού για παρόμοιο λόγο, νέοι σχεδιασμοί εν όψει και του καλοκαιριού;».

Λιώμα την έκανε την υπουργό. Δεν θα ξέρει που να κρυφτεί!

Υ.Γ.: Η κυρία Γεροβασίλη, είναι από τους πολλούς υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης, που κάνουν προεκλογική χρήση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου τους ως μη οφείλουν. Σε επόμενο ημερολογιακό σημείωμα θα παραθέσω συγκεκριμένα… ευρήματα «ενημέρωσης», που επιδοτούνται από τους πολίτες. Μόνο που αυτοί πληρώνουν για να μάθουν νέα που τους αφορούν, από κάθε υπουργείο, και όχι για να τους λέει η Γεροβασίλη, ο Φάμελλος και άλλοι (του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου) γιατί πρέπει να τους ψηφίσουμε!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News