408
| Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατασχέσεις ύψους 450 εκατ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 20:07
|Reuters/CreativeProtagon

Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατασχέσεις ύψους 450 εκατ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 20:07

Σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση έχει περιέλθει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αδυνατεί να καλύψει την εγγύηση ύψους 454 εκατ. δολαρίων, ύστερα από υπόθεση απάτης που εκδικάστηκε στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ δεν έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει την εγγύηση, ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι το κράτος θα μπορούσε να αρχίσει να κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία του.

Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει «ανυπέρβλητες δυσκολίες» στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τα μετρητά και 30 ασφαλιστικές εταιρείες αρνήθηκαν να τον βοηθήσουν, σύμφωνα με τους δικηγόρους. Αν αναγκαστεί να εκποιήσει την αυτοκρατορία της ακίνητης περιουσίας του προκειμένου να βρει τα κεφάλαια, θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, υποστήριξε η νομική ομάδα του, γράφει η Telegraph.

Τον περασμένο μήνα, ο δικαστής Αρθουρ Ενγκορον διέταξε τον Τραμπ και τους συνεναγομένους του να  καταβάλουν το τεράστιο ποσό ως αποζημίωση για τη «δόλια διόγκωση των περιουσιακών στοιχείων του επί μια δεκαετία για να εξασφαλίζει ευνοϊκά δάνεια».

Ο Τραμπ δεν χρειάζεται να πληρώσει το πρόστιμο στο κράτος όσο η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της έφεσης. Ωστόσο, πρέπει να στείλει ολόκληρο το ποσό σε έναν κλειστό λογαριασμό έως τις 25 Μαρτίου ως εγγύηση.

Μια ασφαλιστική εταιρεία θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογο, να εγγυηθεί δηλαδή ότι θα καταβάλει στο δικαστήριο ολόκληρο το ποσό, εάν ο Τραμπ χάσει την έφεσή του και δεν είναι σε θέση να παράσχει ο ίδιος τα μετρητά. Οι εταιρείες το κάνουν αυτό έναντι μεγάλης αμοιβής ή κάποιας εγγύησης.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, η νομική ομάδα του Τραμπ ζήτησε από το εφετείο να παγώσει την απόφαση των 454 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, ή να αποδεχθεί ένα ομόλογο 100 εκατ. δολαρίων.

Εάν το δικαστήριο αρνηθεί, η γενική εισαγγελέας Λετίθια Τζέιμς θα μπορούσε να ξεκινήσει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού Τραμπ.

Οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν στο δευτεροβάθμιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν ότι παρά τις «επιμελείς προσπάθειές» τους, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εγγύηση για το πλήρες ποσό.

Η ομάδα του Τραμπ προσέγγισε ανεπιτυχώς περίπου 30 εταιρείες εγγυήσεων και πέρασε «αμέτρητες ώρες διαπραγμάτευσης με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο», είπαν. Πρόσθεσαν ότι οι περισσότερες δεν «δέχονταν ακίνητα ως εγγύηση».

«Μια απαίτηση ομολόγου αυτού του τεράστιου μεγέθους –που ουσιαστικά απαιτεί εγγύηση σε μετρητά που πλησιάζουν το 1 δισ. δολάρια– είναι άνευ προηγουμένου για μια ιδιωτική εταιρεία», έγραψαν οι δικηγόροι του Τραμπ.

Η νέα περιπέτεια του Τραμπ έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου κατέθεσε στο δικαστήριο ένα άλλο ομόλογο, αξίας 91,6 εκατ. δολαρίων, μετά την έφεση που άσκησε κατά της ετυμηγορίας στην υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμηση της Ε. Τζιν Κάρολ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...