309
Δεν καταλαβαίνω τι λες αλλά κάτι καλό θα είναι και αυτό με κάνει πάντα χαρούμενο! Ο Τραμπ (δεξιά) χαμογελά στον Αμπε | Chip Somodevilla/Getty Images/Ideal Image

Tα… γιαπωνέζικα του Τραμπ και η χειραψία των 19 δευτερολέπτων

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2017, 15:40
Δεν καταλαβαίνω τι λες αλλά κάτι καλό θα είναι και αυτό με κάνει πάντα χαρούμενο! Ο Τραμπ (δεξιά) χαμογελά στον Αμπε
|Chip Somodevilla/Getty Images/Ideal Image

Tα… γιαπωνέζικα του Τραμπ και η χειραψία των 19 δευτερολέπτων

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2017, 15:40

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε επαινούσε τον αμερικανό συνομιλητή του, εξέφραζε τον σεβασμό του για την ενέργειά του, τη δυναμικότητά του και τις ικανότητές του ως επιχειρηματία. Και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγνεφε, έγνεφε, ξαναέγνεφε, κουνούσε καταφατικά το κεφάλι του και χαμογελούσε… χωρίς να καταλαβαίνει τι έλεγε ο φιλοξενούμενός του!

https://www.youtube.com/watch?v=XQoXOXefBEc

Απ’ ότι φαίνεται, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Αμπε, την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ δεν φορούσε ακουστικό διερμηνείας. Επομένως δεν καταλάβαινε τι έλεγε στα Ιαπωνικά ο κ. Αμπε. Αυτό επιβεβαίωσε εμμέσως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Ερωτώμενη αν ο κ. Τραμπ φορούσε ακουστικό απάντησε: «Δεν νομίζω εκείνη τη στιγμή. Αλλά είχε δει από πριν γραπτώς τις δηλώσεις του (Αμπε) και είχαν συζητήσει διεξοδικά πριν από τη συνέντευξη Τύπου».

Φυσικά, όταν έφτασε η ώρα των ερωτήσεων από αμερικανούς και ιάπωνες δημοσιογράφος, (στο λεπτό 15.35 στο βίντεο) ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβαλε ακουστικό.

2017-02-10T200245Z_738655657_HT1ED2A1ER7SA_RTRMADP_3_USA-TRUMP-JAPAN
Στην ώρα των ερωτήσεων, αναγκαστικά, κάποιος έδωσε ακουστικό στον Ντόναλντ Τραμπ (REUTERS/Jim Bourg)

Αυτό που σχολιάστηκε όμως από τους χρήστες του Twitter που λατρεύουν τις αμήχανες στιγμές -ιδίως αυτές που καταγράφονται on camera- ήταν τα 19 δευτερόλεπτα που διήρκεσε η χειραψία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της υπερβολικά μακράς χειραψίας ακούγεται ο κ. Αμπε να ζητά ευγενικά από τον κ. Τραμπ «σας παρακαλώ, κοιτάξτε με», μεταφέροντας το αίτημα των ρεπόρτερ που ήθελαν να τραβήξουν καλές φωτογραφίες.

Και αφού, επιτέλους, απελευθερώνονται τα χέρια των πολιτικών αρχηγών, όπως είδαν οι πιο παρατηρητικοί, ο κ. Αμπε κάνει έναν μορφασμό -τύπου «επιτέλους τι μαρτύριο, ακόμη κι αυτό πρέπει να του μάθουμε;»– που έδωσε το πάτημα στους τουιτεράδες να το «γλεντήσουν» με χιουμοριστικά σχόλια και βίντεο.

Πάντως, σύμφωνα με αμερικανό δημοσιογράφο που παρακολούθησε τη σκηνή, ο κ. Τραμπ επαίνεσε τον κ. Αμπε για τη «δυναμική χειραψία» του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...