252
O Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν καλωσόριζε τον Κόμεϊ στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ αποκαλεί «φιγουρατζή» τον πρώην αρχηγό του FBI

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 23:23
O Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο, όταν καλωσόριζε τον Κόμεϊ στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Τραμπ αποκαλεί «φιγουρατζή» τον πρώην αρχηγό του FBI

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2017, 23:23

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλεσε «φιγουρατζή» τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και δήλωσε ότι θα τον είχε απολύσει ανεξάρτητα από τις συστάσεις των αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για χάρη της είδησης ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σαν τον Τραμπ αποκαλεί κάποιον άλλον «φιγουρατζή» και ας δούμε τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για αυτήν την υπόθεση που έχει σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη –τέτοιες καρατομήσεις δημόσιων λειτουργών είναι πολύ σπάνιες στις ΗΠΑ και ανησυχητικά σημάδια για την αμερικανική δημοκρατία.

«Είναι φιγουρατζής. Το FBI βρίσκεται σε αναταραχή», δήλωσε ο Τραμπ τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, την πρώτη μετά την αποπομπή Κόμεϊ.

«Είχα σκοπό να απολύσω τον Κόμεϊ. Δική μου απόφαση», τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας: «Θα τον απέλυα ανεξάρτητα από συστάσεις». Εννοώντας τις συστάσεις των αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ποτέ δεν πίεσε τον Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνά του για τη Ρωσία και τόνισε ότι και ο ίδιος επιθυμεί να διαπιστώσει αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις προεδρικές εκλογές.

Ο εκτελών χρέη διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) δήλωσε σήμερα στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας πως πιστεύει ότι η υπηρεσία διαθέτει επαρκείς πόρους για να ερευνήσει την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σημειώνοντας πως δεν έχει γνώση για την υποβολή κάποιου αιτήματος για χορήγηση περισσότερων πόρων στην υπηρεσία.

Ο αμερικάνος πρόεδρος σκέφτεται να επισκεφτεί το αρχηγείο του FBI στην Ουάσιγκτον τις επόμενες μέρες για να μιλήσει στα στελέχη της υπηρεσίας, δήλωσε η Σάρα Σάντερς Χάκαμπι, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...