536
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης | ΙΝΤΙΜΕ

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι συμπλήρωμα κανενός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 17:11
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
|ΙΝΤΙΜΕ

Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι συμπλήρωμα κανενός

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 17:11

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και δεν θα αποτελέσει το συμπλήρωμα κανενός δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

«Μια χαρά συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου καθώς και με την καραμανλική δεξιά τέσσερα χρόνια τώρα. Δεν θα με εκπλήξει καθόλου να συνεργαστεί την επόμενη μέρα με την Όλη Δεξιά» επισημαίνει στη συνέντευξή του ο κ. Καμίνης στη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη σημειώνοντας: «Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η ΝΔ είναι έτοιμη να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, δεν έχει κανένα όραμα για την χώρα, ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιανέμει τη φτώχεια στην κομματική του πελατεία, στραγγίζοντας τη μεσαία τάξη και παράλληλα αποσιωπά τις βαρύτατες ευθύνες που έχει η καραμανλική δεξιά για τη χρεοκοπία της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι ο στρατηγικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Καμίνης σημειώνει ότι «στρατηγικός μας αντίπαλος είναι «οι κοινωνικές ανισότητες ως φυσική επιλογή» που διακηρύσσει η ΝΔ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των παλιοκομματικού τύπου διορισμών στο δημόσιο και της υποβάθμισης της δημοκρατίας, είναι η άκρα δεξιά του μίσους και οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις της δημαγωγίας και της οπισθοδρόμησης».

Σχετικά με την επόμενη ημέρα και το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Καμίνης δηλώνει ότι «χρειάζονται θαρραλέες πολιτικές φωνές» επισημαίνοντας ότι «οι δήμαρχοι, που την εποχή της κρίσης κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των ανθρώπων, γιατί έχουμε ζήσει από κοντά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα των πόλεων και των κατοίκων τους».

Για το φλερτ των ευρωσοσιαλιστών προς τον κ. Τσίπρα, αλλά και την κοινή παρουσία ως δημάρχου Αθηναίων με την κυρία Γεννηματά στο συνέδριο του PES στη Λισαβόνα, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «οι σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν είναι περιστασιακές, αλλά σχέσεις οικογένειας. Οι δεσμοί της πολιτικής μας οικογένειας πρέπει να βασίζονται σε αρχές και αξίες και όχι σε ευκαιριακές συμμαχίες».

Για το φαινόμενο των «κίτρινων γιλέκων» ο κ.Καμινης τόνισε την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και σημείωσε ότι «ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε μια διαρκή αναταραχή, ρευστότητα και ανασφάλεια. Μεταφορά παραγωγής στην Ανατολή και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε όλο και πιο λίγους, με τη μεσαία τάξη που αποτελεί την κοινωνική ραχοκοκκαλιά της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας να εξαϋλώνεται και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων διαρκώς να υποχωρεί».

Για την Αθήνα και την υποψηφιότητά του Παύλου Γερουλάνου στον δήμο Αθηναίων, ο κ. Καμίνης σχολιάζει: «η Αθήνα στέκεται πια σε γερές οικονομικές βάσεις, έχει εξασφαλίσει πόρους και σχέδιο. Διαθέτει δηλαδή ό,τι εμείς δεν βρήκαμε. Είναι μία πόλη ανοιχτή, μια πόλη αλληλεγγύης. Ο δήμος Αθηναίων δεν πρέπει να επιστρέψει στη σπατάλη και τον κομματικό πελατειασμό, αλλά να συνεχίσει στον δρόμο του οικονομικού νοικοκυρέματος, της ανάπτυξης και της κομματικής αχρωματοψίας. Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ένα ικανό πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να προσφέρει το δικό του δημιουργικό στίγμα. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος».

Σχετικά με τη δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ να υποδείξει υποψήφιο στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «μεγάλο μέρος πολιτών και στελεχών του γυρίζουν πλέον την πλάτη. Όχι μόνο δεν έχει το ρεύμα που είχε το 2014, αλλά δεν μπορεί στοιχειωδώς να σταθεί στις τοπικές κοινωνίες και γι’αυτό προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα δικά μας στελέχη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...