280
Ο Στέφανος πάλεψε σε όλον τον αγώνα | REUTERS/Tony O'Brien

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Γουίμπλεντον με ψηλά το κεφάλι

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 19:42
Ο Στέφανος πάλεψε σε όλον τον αγώνα
|REUTERS/Tony O'Brien

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Γουίμπλεντον με ψηλά το κεφάλι

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 19:42

Το ονειρικό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Γουίμπλεντον έφτασε στο τέλος του με τον έλληνα πρωταθλητή να αποχαιρετά το τουρνουά του Λονδίνου με την ολοκλήρωση του 4ου γύρου. Εκεί όπου δεν είχε φτάσει κανείς άλλος Έλληνας (όσον αφορά τα τουρνουά Grans Slam)  στην ιστορία της open era κι όπως φάνηκε πολύ σύντομα θα έρθουν κι οι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Το τελικό 0-3 στα σετ ακούγεται βαρύ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο 19χρονος Έλληνας και Νο 35 στον κόσμο, απέναντι στον 33χρονο Αμερικανό που είναι στο Νο 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του, ο οποίος όμως δυστυχώς για τους Έλληνες επιβεβαίωσε ότι το σερβίς του (καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 2.08 μέτρα!) είναι το μεγάλο του όπλο.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς μέχρι το 4-4 χειρίζοντας εξαιρετικά τα γκέιμς όπου σέρβιρε, αλλά στις… φωτοβολίδες του Αμερικανού δεν είχε απάντηση κι έτσι στο 4-4 έγινε το μπρέικ για να χαθεί το σετ. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς και πάλι ήταν εξαιρετικός όταν σέρβιρε, όμως δεν είχε απαντήσεις στο σερβίς του αντιπάλου του κι έτσι πήγαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Ισνέρ απάντησε στο μπρέικ, προηγήθηκε με 3-4 για να ακολουθήσει μια φοβερή μάχη που έληξε τελικά με 8-10 για τον Αμερικανό.

Παρά την κακή εξέλιξη ο Τσιτσιπάς δεν το έβαλε κάτω, κράτησε το σερβίς του (ειδικά στο 4-5 έσωσε και ματς-πόιντ) κι έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, όπου και πάλι ξεκίνησε με μπρέικ, όμως ο Ισνέρ απάντησε (1-0, 1-2), και το 3-3 έγινε 3-6 για να τελειώσει τελικά το σετ στο 4-7 και ο Αμερικάνος να προκριθεί στους «8».

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια στον Στέφανο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...