373
Ο Γιάννης Σγουρός σε παλαιότερη φωτογραφία με την Φώφη Γεννηματά | INTIMEnews

Ο Σγουρός ζητεί παρέμβαση Χαρίτση και ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 18:10
Ο Γιάννης Σγουρός σε παλαιότερη φωτογραφία με την Φώφη Γεννηματά
|INTIMEnews

Ο Σγουρός ζητεί παρέμβαση Χαρίτση και ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 18:10

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το θέμα των δημοσκοπήσεων,  όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, ζητά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Σγουρός καταγγέλλει «δημοσκοπικά παιχνίδια» που, όπως τονίζει,  έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα εμφανή με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αφορμή για την παρέμβασή του στάθηκε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής για λογαριασµό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 28/1 µέχρι 30/01/19), όπου πέρα από τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν, η ένσταση του υποψήφιου περιεφερειάρχη εστιάζεται κυρίως στην αξιοπιστία της εταιρείας που την υπογράφει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Innovation Metrisis (όπως ονομάζεται η εταιρεία),  στην κούρσα για το αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής προηγείται ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ, Γιώργος Πατούλης, και έπεται η νυν περιφερειάρχης, Ρένα ∆ούρου, η οποία κατά τη διατύπωση στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων «φαίνεται να κερδίζει τη µάχη της δεύτερη θέσης και να έχει προβάδισµα για την είσοδο στον β’ γύρο, έναντι του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού».

Κάνοντας λόγο για ευρήματα «ανάξια σχολιασμού», ο κ. Σγουρός αμφισβητεί ανοικτά την εγκυρότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, καθώς όπως αναλυτικά επισημαίνει:

⦁ Απόκτησε νομική μορφή στις 22/1/2019 και εμφανίστηκε να διενεργεί δημοσκόπηση μόλις έξι μέρες μετά!
⦁ Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις δραστηριότητες της, ούτε καν παρουσία στο διαδίκτυο και δεν την γνωρίζει κανένας ειδικός στον χώρο.
⦁ Δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), του επίσημου θεσμικού οργάνου των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
⦁ Δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι αναγνωρισμένες εταιρίες, ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων ή ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί.
⦁ Δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημοσκόπηση στο παρελθόν.

Με βάση τα ανωτέρω, το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ είναι σαφές.

«Να είναι σίγουροι, όσοι επιχειρούν με να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να παραπλανήσουν τους πολίτες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να αποκαλύψουμε την μεθόδευση και να αναδείξουμε το παρασκήνιο.  Μετά τον υπουργό και το ΕΣΡ σειρά θα έχει ο εισαγγελέας», προειδοποίησε ο κ. Σγουρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...