182
Το λες και ζεστό χαμόγελο, για τα δεδομένα του, το μειδίαμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ σφίγγει το χέρι του Ταγίπ Ερντογάν | EPA/ALEXANDR DEMYANCHUK/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ο Πούτιν έστειλε ευχές μόνο στους φίλους του -και στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 16:03
Το λες και ζεστό χαμόγελο, για τα δεδομένα του, το μειδίαμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ σφίγγει το χέρι του Ταγίπ Ερντογάν
|EPA/ALEXANDR DEMYANCHUK/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ο Πούτιν έστειλε ευχές μόνο στους φίλους του -και στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 16:03

Θέλετε να μάθετε ποιους συμπαθεί και ποιους όχι ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτός Ρωσίας; Δεν έχετε παρά να δείτε τις πρωτοχρονιάτικες κάρτες του ρώσου προέδρου.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, την Παρασκευή, ο Πούτιν δεν θα στείλει φέτος ευχές για την Πρωτοχρονιά στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ούτε στον γερμανό καγκελάριο.

«Αυτοί οι ομόλογοι δεν μας στέλνουν ευχές. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία επαφή μαζί τους. Και δεδομένων των μη φιλικών ενεργειών στις οποίες προβαίνουν συνεχώς, ο πρόεδρος δεν θα τους στείλει ευχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ,Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αντιθέτως ο Πούτιν έχει ήδη στείλει τις ευχές του για το 2023 σε αρκετούς ηγέτες πιο φίλα προσκείμενους στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική προεδρία, ο Πούτιν έστειλε ευχές για καλή χρονιά στους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όπως και στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι σε ποιους Δυτικούς έστειλε ευχές ο Πούτιν: στον παλιό του φίλο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας και στενό επιχειρηματικό συνεργάτη των Ρώσων, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...