308
Ο νεαρός Γιαν-Φίτε Αρπ | Bundesliga

O 17χρονος που τα βράδια σκοράρει μόνο με άδεια δικαστηρίου

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 15:06
Ο νεαρός Γιαν-Φίτε Αρπ
|Bundesliga

O 17χρονος που τα βράδια σκοράρει μόνο με άδεια δικαστηρίου

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 15:06

Το όνομά του είναι Γιαν-Φίτε Αρπ. Ενας βιρτουόζος επιθετικός μόλις 17 ετών που πάνω έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα στα γήπεδα της Γερμανίας. Παίζει στην προβληματική εφέτος ομάδα του Αμβούργου και ο Αρπ αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα του συλλόγου: αν όχι αγωνιστικά, σίγουρα οικονομικά με τη γερμανική ομάδα να μοιάζει ικανή να μοσχοπουλήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου όμως, οπότε και θα ενηλικιωθεί ο Αρπ, υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Ο ταλαντούχος επιθετικός απαγορεύεται να παίξει μπάλα αν οι δείκτες του ρολογιού έχουν περάσει τις 8 το βράδυ.

Ο λόγος; Η γερμανική νομοθεσία! Ο Γιαν-Φίτε Αρπ είναι ανήλικος και ο νόμος στη Γερμανία αναφέρει ότι η εργασία σε νέους κάτω των 18 ετών επιτρέπεται μόνο από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ο επόμενος αγώνας του Αμβούργου (την Παρασκευή κόντρα στη Φράιμπουργκ) είναι προγραμματισμένος για τις 8.30 το βράδυ. Ετσι, ο Αρπ πρέπει να ζητήσει ειδική άδεια για να εξασφαλίσει το δικαίωμα να αγωνιστεί, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο Γιούλιαν Ντράξλερ όταν αγωνιζόταν στην Σάλκε.

Μπορεί να ακούγεται τρελό όμως ο νομοθέτης προέβλεψε να εξαιρέσει από τη σχετική διάταξη τους μουσικούς, τους ηθοποιούς και γενικά εργαζόμενους στη «βιομηχανία» θεάματος, όχι όμως τους αθλητές. Μπορεί λοιπόν αυτός ο νόμος να πληγώσει τον νεαρό που έχει πετύχει δύο τέρματα σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ για τον νεαρότερο που έχει σκοράρει στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας;

Η απάντηση είναι όχι. Το Αμβούργο εξασφάλισε τελικά την σχετική άδεια με το αρμόδιο δικαστήριο να επιτρέπει στον νεαρό Αρπ να αγωνιστεί απέναντι στην Φράιμπουργκ το βράδυ της Παρασκευής. Οι άνθρωποι του Αμβούργου κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια για τον νεαρό «πατώντας» πάνω στην διάταξη που εξαιρεί τους εργαζόμενους στη βιομηχανία θεάματος όπως το θέατρο και τις μουσικές παραστάσεις. Αλλωστε για τους ποδοσφαιρόφιλους, ένας καλός αγώνας είναι μια ακόμα καλλιτεχνική παράσταση.

Οσο για τον Αρπ, μπορεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα την Παρασκευή. Εχει άλλωστε στα χέρια του και ειδική άδεια δικαστηρίου…

https://www.youtube.com/watch?v=AC4W2xV0qiU

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...