220
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα | Luca Zennaro/Pool via REUTERS

Ο Πάπας παραδέχτηκε ότι κακοποιούνται σεξουαλικά και μοναχές

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 11:23
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
|Luca Zennaro/Pool via REUTERS

Ο Πάπας παραδέχτηκε ότι κακοποιούνται σεξουαλικά και μοναχές

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2019, 11:23

Σε μια ομολογία πρωτοφανή για τα δεδομένα της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία παραδοσιακά είναι εξαιρετικά διστακτική στο να μιλήσει για τα αμαρτήματά της, προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Κατά την επιστροφή του την Τρίτη από το ιστορικό ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου ιερείς και καρδινάλιοι κακοποιούν σεξουαλικά μοναχές, ενώ δεσμεύτηκε να γίνουν περισσότερα για να καταπολεμήσει το πρόβλημα.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ερωτήθηκε για ιερείς που επιτίθενται στις μοναχές. «Δεν το κάνουν όλοι, αλλά υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι που το έχουν πράξει», απάντησε.

Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι συνεχίζεται γιατί δεν είναι κάτι που σταματά μόλις συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα, αλλά συνεχίζεται. Είναι όμως κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε εδώ και λίγο καιρό.

» Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κάνουμε περισσότερα; Ναι. Υπάρχει θέληση; Ναι. Βαδίζουμε πάντως σε ένα μονοπάτι».

Σε δύο εβδομάδες ο Πάπας Φραγκίσκος φιλοξενεί μια συνάντηση καρδιναλίων η οποία θα επιχειρήσει να συντονίσει μια παγκόσμια απάντηση στο σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οπως σημειώνει το Associated Press δεν έχει τέλος η κρίση με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία, τώρα μάλιστα που το κίνημα #MeToo στηρίζει αυτή την εσωτερική κάθαρση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως έγραψε το επίσημο περιοδικό για τις γυναίκες στη Καθολική Εκκλησία, οι μοναχές έχουν φτάσει ακόμη και στην άμβλωση ή αναγκάζονται να μεγαλώσουν παιδιά ιερέων (που έχουν δώσει όρκο αγαμίας) τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τους πατέρες τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...