455
O Μέσι στην κορυφή. Πίσω του ο Πελέ, ο Γκερντ Μίλερ, ο Φερνάντο Πεϊρότεο και ο Γιόζεφ Μπίτσαν | twitter

Ο Μέσι ξεπέρασε τον Πελέ – Μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τον Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:33
O Μέσι στην κορυφή. Πίσω του ο Πελέ, ο Γκερντ Μίλερ, ο Φερνάντο Πεϊρότεο και ο Γιόζεφ Μπίτσαν
|twitter

Ο Μέσι ξεπέρασε τον Πελέ – Μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τον Μέσι;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:33

Ηταν δεδομένο ότι θα συμβεί. Μετά από το επεισοδιακό εφετινό καλοκαίρι και την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη, ο ηγέτης της ισπανικής ομάδας χρειαζόταν μόνο λίγα γκολ για να ισοφαρίσει και να ξεπεράσει το απίστευτο ρεκόρ του Πελέ που είχε πετύχει 643 γκολ με την φανέλα της ίδιας ομάδας.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Ρεάλ Σοσιεαδάδ και ο Μέσι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ φτάνοντας τον μαγικό αριθμό 643 με την φανέλα της Μπάρτσα. Ετσι, ταξιδεύοντας στην πόλη Βαγιαδολίδ γνώριζε πολύ καλά ότι χρειάζεται μονάχα ένα γκολ για να σπάσει το ρεκόρ του ζωντανού θρύλου του ποδοσφαίρου.

Ο Αργεντινός ήταν ορεξάτος και στο πρώτο ημίχρονο σέρβιρε ένα γκολ στον Λενγκλέ που άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα. Μία ακόμα μαγική πάσα του Μέσι οδήγησε στο 2ο γκολ της ομάδας του Κούμαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μέσι είχε πάρει αρκετές ενέργειες όμως ο τερματοφύλακας της Βαγιαδολίδ τον σταματούσε ξανά και ξανά. Τελικά, η ιστορία γράφτηκε στο 65ο λεπτό όταν ο Μέσι πήρε την ασίστ από τον 18χρονο Πέδρι και σκόραρε το τρίτο γκολ της Μπάρτσα.

Ενα απλό πλασέ, ένα απίστευτο ρεκόρ

Ετσι, έφτασε τα 644 τέρματα με μία μόνο ομάδα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 643 γκολ που κατείχε μέχρι και την Τρίτη (22/12/2020) ο Πελέ. Μάλιστα, ο Αργεντινός το πέτυχε σε λιγότερα παιχνίδια (748 έναντι 757) σε σχέση με τον Βραζιλιάνο. Ετσι, έχει καλύτερη επίδοση σε γκολ ανά αγώνα σκοράροντας κάθε 1,16 παιχνίδια, ενώ ο βραζιλιάνος θρύλος είχε ένα γκολ ανά 1,17 ματς.

Όπως ανέφερε και ο Γκάρι Λίνεκερ στα κοινωνικά δίκτυα σε έναν… πρόχειρο υπολογισμό για να καταλάβει κανείς αυτό που έχει καταφέρει ο Λιονέλ Μέσι και το οποίο έχει απολαύσει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αυτά τα 15 χρόνια, θα πρέπει ο επόμενος που θα δοκιμάσει να φτάσει στο ρεκόρ, να σκοράρει κατά μέσο όρο 43 φορές για 15 συναπτά έτη!

Διαβάζοντας τα παραπάνω νούμερα σκέφτεσαι ότι αυτό είναι αδύνατον. Ειδικά σε μία εποχή κατά την οποία οι αστέρες του ποδοσφαίρου αλλάζουν τις ποδοσφαιρικές φανέλες σαν τα επίσημα πουκάμισα, πως να βρεθεί κάποιος να μείνει σε μία ομάδα μία ολόκληρη ζωή και μάλιστα να σκοράρει με τέτοιο ρυθμό κάθε χρόνο.

Φαντάζει πραγματικά απίστευτο. Οσο απίστευτο φαινόταν και πριν μια εικοσαετία να βρεθεί ένας βραχύσωμος πιτσιρικάς από το Ροζάριο που θα κάνει τον Πελέ αλλά και όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...