741
Ο βασιλιάς Μάχα Βαγιραλονγκόρν και η επίσημη παλλακίδα του Σινινάτ «Κόι» Βονγκβατζιραπάκντι | EPA/ROYAL HOUSEHOLD BUREAU

Ποιος έδωσε τις γυμνές φωτογραφίες της παλλακίδας του βασιλιά;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:20
Ο βασιλιάς Μάχα Βαγιραλονγκόρν και η επίσημη παλλακίδα του Σινινάτ «Κόι» Βονγκβατζιραπάκντι
|EPA/ROYAL HOUSEHOLD BUREAU

Ποιος έδωσε τις γυμνές φωτογραφίες της παλλακίδας του βασιλιά;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2020, 15:20

Θύμα μιας διεθνούς εκστρατείας ταπείνωσης – μέσω της κοινοποίησης εκατοντάδων φωτογραφιών της – φαίνεται πως έπεσε η επίσημη «ευγενής ερωμένη» του βασιλιά της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο της αντιπαλότητάς της με τη σύζυγό του και βασίλισσα της χώρας.

Περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες της Σινινάτ «Κόι» Βονγκβατζιραπάκντι, επίσημης παλλακίδας του βασιλιά Μάχα Βαγιραλονγκόρν, απεστάλησαν σε ακτιβιστές στο εξωτερικό που αντιμάχονται την μοναρχία στην Ταϊλάνδη.

Πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές ενώ η στοχευμένη κοινοποίησή τους συνέπεσε, αναφέρουν οι λονδρέζικοι Times σε ρεπορτάζ τους, με την επιστροφή της Κόι στην αυλή του βασιλιά, μετά την αφαίρεση όλων των τίτλων ευγενείας και των στρατιωτικών αξιωμάτων που της είχαν απονεμηθεί και την μετέπειτα φυλάκισή της κατά το 2019.

Οι φωτογραφίες απεστάλησαν στον Αντριου ΜακΓκρέγκορ Μάρσαλ, έναν βρετανό δημοσιογράφο ο οποίος επικρίνει συχνά με τα κείμενά του το καθεστώς της Ταϊλάνδης, και στον Πάβιν Τσατσαβαλπόνγκπαν, έναν ακαδημαϊκό από την Ταϊλάνδη ο οποίος ζει στην Ιαπωνία, καθώς στην πατρίδα του διώκεται ποινικά ως πολέμιος της μοναρχίας.

Η Κόι αναγορεύθηκε «βασιλική ευγενής ερωμένη» πέρυσι τον Αύγουστο, μόλις τρεις μήνες έπειτα από τον γάμο του βασιλιά με την Σουτίντα (REUTERS/Athit Perawongmetha)

«Οι περισσότερες είναι φωτογραφίες του εαυτού της που έβγαλε η ίδια και δεκάδες από αυτές είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές», σημείωσε ο κ. Μάρσαλ στη σελίδα του στο Facebook. «Ενδέχεται να τις τράβηξε για να τις στείλει στον Βαγιραλονγκόρν, (όπως ενδέχεται επίσης) οι φωτογραφίες να διέρρευσαν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να υπονομευθεί η επιστροφή της ως ερωμένη του βασιλιά», εξήγησε ο βρετανός δημοσιογράφος.

Ο 68χρονος Βαγιραλονγκόρν αναγόρευσε την Κόι «βασιλική ευγενή ερωμένη» του πέρυσι τον Αύγουστο. Ηταν η πρώτη φορά κατά τη σύγχρονη ιστορίας της Ταϊλάνδης που ένας βασιλιάς αναγνώριζε ότι διατηρούσε σχέσεις με μία γυναίκα δίχως να την έχει παντρευτεί, επιβεβαιώνοντας, συγχρόνως, τις φήμες που τον θέλουν γυναικά.

Η αναγόρευση της πρώην νοσοκόμας σε επίσημη παλλακίδα του άρχοντα της Ταϊλάνδης έλαβε χώρα μόλις τρεις μήνες έπειτα από τον γάμο του βασιλιά με την Σουτίντα, μία πρώην αεροσυνοδό των Thai Airlines. Μέσω αυτής της κίνησής του ο Βαγιραλονγκόρν κατέστη ο πρώτος βασιλιάς μετά το 1932 και την κατάργηση της απόλυτης μοναρχίας στη χώρα που επέλεξε να ασκήσει επίσημα την πολυγαμία.

Ωστόσο πέρυσι τον Οκτώβριο μέσω επίσημης ανακοίνωσης των ανακτόρων ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν κατηγόρησε την ερωμένη του ότι υπήρξε «ανέντιμη, αγνώμων και ανυπάκουη προς τον βασιλιά και τη βασίλισσα». Λιγότερο από έναν χρόνο μετά, φέτος τον Αύγουστο, η βασιλική εφημερίδα ανέφερε πως όχι μόνον επέστρεψε στη βασιλική αυλή, αλλά και ότι δεν υπέπεσε ποτέ σε σφάλμα.

Ο ζάπλουτος και μπερμπάντης βασιλιάς

Ανεξάρτητα από την έχθρα ανάμεσα στη βασίλισσα και τη βασιλική ερωμένη της Ταϊλάνδης, μέσω της κοινοποίησης των ερωτικών φωτογραφιών της Κόι επαληθεύεται ότι ο βασιλιάς είναι ένας «ιδιότροπος και παρορμητικός γυναικάς», γνωστός, μεταξύ άλλων, για τη σκληρή μεταχείριση των τριών προηγούμενων συζύγων του αλλά και των παιδιών τους.

Από τότε που διαδέχθηκε τον πατέρα του το 2016, ο βασιλιάς ο οποίος φέρεται να διαθέτει περιουσία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διάγει τον βασιλικό του βίο όχι στα ανάκτορα της Μπανγκόκ αλλά σε θέρετρα της νοτιοανατολικής Γερμανίας. Φέτος, για παράδειγμα, παρά την πανδημία πέρασε αρκετούς μήνες σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Βαυαρίας, συνοδευόμενος από τουλάχιστον είκοσι γυναίκες.

O βασιλιάς Μάχα Βαγιραλονγκόρν και η βασίλισσα Σουτίντα χαιρετούν τους υποστηρικτές της μοναρχίας που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι, τον περασμένο Νοέμβριο (EPA/RUNGROJ YONGRIT)

Τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, επέστρεψε εσπευσμένα στην πατρίδα του λόγω των πρωτοφανών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας χιλιάδων Ταϊλανδών που απαιτούν τον περιορισμό της βασιλικής εξουσίας και τη μεταρρύθμιση του θεσμού της μοναρχίας.

Η αποκατάσταση της τιμής της «βασιλικής ευγενούς ερωμένης» και η επιστροφή της στο πλευρό του βασιλιά ερμηνεύεται στο πλαίσιο των προσπαθειών των ανακτόρων να αυξήσουν τη δημοτικότητα του μονάρχη μεταξύ των απλών πολιτών. «Χαιρέτισε μόνη της υποστηρικτές του βασιλιά ενώ επαινείται για την ομορφιά της, τα νιάτα της και την καλή και ευχάριστη συμπεριφορά της», αναφέρουν οι Times.

Παρατηρώντας με ιδιαίτερη προσοχή τα κοσμήματα που φοράει ενίοτε η βασιλική ερωμένη, κάποιοι υποστήριξαν πως ο βασιλιάς της παραχώρησε οικογενειακά κειμήλια, κοσμήματα που ανήκαν κατά το παρελθόν στη μητέρα του και στη γιαγιά του, κίνηση η οποία αναμφίβολα θα εκνεύρισε και θα ανησύχησε περαιτέρω τη βασίλισσα Σουτίντα.

«Χρησιμοποιείται ως εργαλείο δημοσίων σχέσεων για να προβάλει μια ευχάριστη εικόνα, την εικόνα μιας ευτυχισμένης οικογένειας, δηλώνοντας πως “μπορεί να είμαστε τρεις αλλά ο καθένας μας γνωρίζει τον ρόλο του”. Αλλά η διαμάχη μεταξύ των δύο γυναικών εντός των ανακτόρων είναι δεδομένη», σημείωσε ο Πάβιν Τσατσαβαλπόνγκπαν, ο ταϊλανδός ακαδημαϊκός που ζει αυτοεξόριστος στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...