224
Το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας στις Καστανιές Εβρου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κουρτς έστειλε ενισχύσεις: στον Εβρο το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 12:11
Το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας στις Καστανιές Εβρου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κουρτς έστειλε ενισχύσεις: στον Εβρο το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 12:11

Η Αυστρία ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που υποσχέθηκε έμπρακτη -και όχι στα λόγια- στήριξη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της απειλής του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, με «όχημα» τους μετανάστες.

 «Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Πέρα όμως από τα λόγια συμπαράστασης και αλληλεγγύης, ο καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε επισήμως ότι η χώρα του έστειλε drones και ειδικό τεθωρακισμένο της αστυνομίας για την ενίσχυση των μέσων επιτήρησης στον Εβρο.

«Η σημαία της Αυστρίας κυματίζει στον Εβρο δίπλα στην ελληνική, στην κυπριακή -σύντομα και σε άλλες σημαίες ευρωπαϊκών χωρών», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ηταν ένα έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της απέναντι στον τουρκικό εκβιασμό.

 

Το τεθωρακισμένο της αυστριακής αστυνομίας -εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες και εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού – έφθασε ήδη (δείτε το πάνω) στις Καστανιές και άμεσα εντάσσεται στις περιπολίες κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...