279
O φάρος του τουρκικού σκάφους τη στιγμή που πλησιάζει στην πρύμνη του ελληνικού | Τwitter

Τουρκική ακταιωρός προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 11:23
O φάρος του τουρκικού σκάφους τη στιγμή που πλησιάζει στην πρύμνη του ελληνικού
|Τwitter

Τουρκική ακταιωρός προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού στην Κω

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 11:23

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και τελικά εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος ανοικτά της Κω, ενώ έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη μέση γραμμή).

Για μία ακόμη φορά (η πρώτη ήταν στο βόρειο Αιγαίο) τουρκικό σκάφος εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς μία ανάσα από σκάφος του Λιμενικού. Η διαφορά στην παρενόχληση τα ξημερώματα (5.45) στην Κω,  ήταν ότι η ακταιωρός έπεσε πάνω στο ελληνικό σκάφος προκαλώντας του μικρές ζημιές στα ρέλια στην πρύμνη.

Το επεισόδιο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από βίντεο που ανέβασε στο Twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου.

«Μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε», ακούγεται να λέει στο βίντεο ένας από τους λιμενικούς που επέβαιναν στο περιπολικό του Λιμενικού.

«Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος», ήταν η λεζάντα με την οποία συνόδευσε την ανάρτηση του βίντεο η δημοσιογράφος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το επεισόδιο το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρεται ότι «στις 5:45, σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους».

Το περιπολικό σκάφος, διευκρινίζεται, εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Από το Λιμενικό Σώμα υπογραμμίζεται, τέλος, ότι το τελευταίο 24ωρο δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό παράνομης εισόδου ή αποβίβασης μεταναστών σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...