646
6 Μαΐου 2009, Λονδίνο. Ο Ινιέστα πανηγυρίζει το γκολ που έδωσε την απρόσμενη πρόκριση στην Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί της δεν πήγαν για ύπνο μετά... | REUTERS/Albert Gea (BRITAIN SPORT SOCCER)/File Photo/CreativeProtagon

Ο Ινιέστα μίλησε με τα «παιδιά του γκολ»

Sportscaster Sportscaster 7 Μαΐου 2020, 12:59
6 Μαΐου 2009, Λονδίνο. Ο Ινιέστα πανηγυρίζει το γκολ που έδωσε την απρόσμενη πρόκριση στην Μπαρτσελόνα. Οι οπαδοί της δεν πήγαν για ύπνο μετά...
|REUTERS/Albert Gea (BRITAIN SPORT SOCCER)/File Photo/CreativeProtagon

Ο Ινιέστα μίλησε με τα «παιδιά του γκολ»

Sportscaster Sportscaster 7 Μαΐου 2020, 12:59

Η Μπαρτσελόνα απείχε μόλις δύο λεπτά από τον αποκλεισμό, όταν ο Λιονέλ Μέσι πάσαρε γλυκά την μπάλα στον Αντρές Ινιέστα, κι εκείνος την «κάρφωσε» στα δίχτυα της Τσέλσι. Το γκολ αυτό, στην εκπνοή του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 6 Μαΐου 2009 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ήταν για την Καταλονία δώρο ζωής. Στην κυριολεξία. Εννέα μήνες μετά, τα μαιευτήρια της Βαρκελώνης είχαν να αντιμετωπίσουν μια «έκρηξη» γεννήσεων -της τάξης του 16%, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal- η οποία αποδόθηκε στην ευφορία εκείνης της βραδιάς. Ο Ζεράρ Πικέ το είχε προβλέψει, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα: «Θα πέσει πολύς έρωτας απόψε».

Ο «ήρωας» του ματς, που αυτήν την εποχή ζει στην Ιαπωνία και αγωνίζεται στη Βίσελ Κόμπε, γιόρτασε την ενδέκατη επέτειο του θριάμβου με έναν πρωτοφανή, απίθανο τρόπο. Ηρθε σε επαφή, μέσω βιντεοκλήσης, με δύο από τα παιδιά που… γέννησε το γκολ του (και με τους γονείς τους), και πόσταρε αυτές τις συνομιλίες στο Twitter.

«Σου έχει δείξει η μαμά σου το γκολ;», ρώτησε τον Ιγκνάθιο, που γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 2010. «Βεβαίως. Τι γκολ! Ησουν ένας σταρ», απάντησε ο νεαρός. Η μητέρα του, Αντρέα Μπάρι, αποκάλυψε στον 36χρονο άσο ότι έμαθε πως ήταν έγκυος λίγο πριν ταξιδέψει στη Ρώμη για τον τελικό, στον οποίο η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. «Το έκρυψα από τον πατέρα μου, μέχρι να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο, γιατί μπορεί να μη με άφηνε να ταξιδέψω». «Μιά χαρά τα κατάφερες», αποκρίθηκε, χαμογελώντας, ο Ινιέστα.

Ο Τζουζέπ – Ενρίκ, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2010, εμφανίστηκε στη βιντεοκλήση φορώντας μια φανέλα της Μπαρτσελόνα. Δήλωσε στον… ηθικό αυτουργό της σύλληψής του ότι είναι ο αγαπημένος του παίκτης, μαζί με τον Ζεράρ Πικέ. «Μου έδειξαν τη φάση του γκολ, που σκόραρες πριν γεννηθώ, και το πανηγυρίσαμε όλοι μαζί», πρόσθεσε. Ο πατέρας του μικρού, Τζουζέπ Σαλβάτ, είχε να πει μια ιστορία που ο Ινιέστα δεν περίμενε να ακούσει: «Ο μεγάλος μου αδελφός, που είναι φανατικός οπαδός της Μπαρτσελόνα και έχει το ποδόσφαιρο για θρησκεία, ήταν ο μόνος που έκανε τη σύνδεση. Ετρεξε στο ημερολόγιο, υπολόγισε τις εβδομάδες και μου είπε ότι ο Τζουζέπ – Ενρίκ είναι… παιδί του Ινιέστα».

Το γκολ του Ινιέστα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (Reuters)

Οι μεγάλες επιτυχίες δεν ρίχνουν μόνον τους ποδοσφαιριστές στις αγκαλιές των συμπαικτών τους, αλλά και τους οπαδούς σε εκείνες των συντρόφων τους. Μια σπουδαία νίκη της ομάδας τους μπορεί να εκτοξεύσει τη λίμπιντο των ανδρών, και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Η Γερμανία, που εμφανίζει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας στην Ευρώπη, κατέγραψε σημαντική αύξηση των γεννήσεων (30% σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια) εννέα μήνες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, το οποίο φιλοξένησε, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ρεκόρ γεννήσεων σημειώθηκε και στην Ισλανδία, το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου, εννέα μήνες μετά την επική νίκη (2-1) της εθνικής ομάδας της χώρας επί της Αγγλίας στη φάση των «16» του Euro 2016, στη Νίκαια της Γαλλίας. «Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: τα ζευγάρια μας ήταν πολύ δραστήρια εκείνη τη νύχτα της 27ης Ιουνίου 2016», έγραψε το Visir. Μια σειρά ερευνών, που άρχισαν το 2004, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: η χαρά της νίκης στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις είναι… αφροδισιακή.

Στην περίπτωση του «Στάμφορντ Μπριτζ», πριν από 11 χρόνια, δεν γέννησε μωρά μόνον η ευφορία του θριάμβου. Ηταν και η αδρεναλίνη που είχε ανέβει στα ύψη. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στη Βαρκελώνη, η Τσέλσι είχε προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Μικαέλ Εσιέν (που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό). Ο νορβηγός διαιτητής, Τομ Οβρεμπο, είχε «κλείσει τα μάτια» σε (τουλάχιστον) ένα πέναλτι που όφειλε να καταλογίσει υπέρ των «μπλε» του Λονδίνου. Το ξανάκανε και στην τελευταία φάση του αγώνα, αμέσως μετά το απίθανο γκολ του Ινιέστα, με το οποίο η «Μπάρτσα» πήρε μια απρόσμενη πρόκριση. Πώς οι οπαδοί της να πάνε για ύπνο έπειτα από ένα τόσο συναρπαστικό παιχνίδι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...