241
Ο κατηγορούμενος για το πραξικόπημα πρώην στρατηγός Ακίν Οζτούρκ οδηγείται δέσμιος από στρατιώτες στο δικαστήριο την 1η Αυγούστου στην Αγκυρα | ΑΠΕ/EPA/TUMAY BERKIN

Ο Ερντογάν τα βάζει (και) με τα μπλουζάκια «Ηρωας»!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 13:38
Ο κατηγορούμενος για το πραξικόπημα πρώην στρατηγός Ακίν Οζτούρκ οδηγείται δέσμιος από στρατιώτες στο δικαστήριο την 1η Αυγούστου στην Αγκυρα
|ΑΠΕ/EPA/TUMAY BERKIN

Ο Ερντογάν τα βάζει (και) με τα μπλουζάκια «Ηρωας»!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 13:38

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι τον Ιούλιο και οι δίκες -οι μαζικές δίκες για να είμαστε ακριβείς- είναι στην ημερήσια διάταξη.

Μία εύγλωττη μορφή διαμαρτυρίας σε όλα όσα συμβαίνουν ήταν η επιλογή ενός κατηγορούμενου να φορέσει στο δικαστήριο ένα μπλουζάκι με τη λέξη «ήρωας» στα αγγλικά («Hero»). Το περιστατικό συνέβη στις 13 Ιουλίου και γρήγορα έκανε εντύπωση.

hero-tshirt

Τις επόμενες μέρες η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις ατόμων που φορούσαν μπλουζάκια με το ίδιο σύνθημα, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι αυτό αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ωστόσο με απαίτηση του Ταγίπ Ερντογάν. αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες παίρνουν τέλος.

Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις λεγόμενες «τρομοκρατικές οργανώσεις» και για την απόπειρα πραξικοπήματος θα υποχρεούνται εφεξής να φορούν τυποποιημένες στολές όταν παρουσιάζονται σε τουρκικά δικαστήρια δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Αφορμή ήταν η πολεμική που είχε ξεσπάσει τον περασμένο μήνα όταν ένας ύποπτος πραξικοπηματίας εμφανίσθηκε στη δίκη του φορώντας ακριβώς ένα τέτοιο μπλουζάκι. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει έπειτα από το συμβάν ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες που δικάζονται πρέπει να φορούν στολές, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντανάμο.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε το Σάββατο ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Μαλάτεια.

Πιο ελαστικός ήταν πάντως ο τούρκος πρόεδρος με τους ύποπτους τρομοκράτες που οδηγούνται στα δικαστήρια: θα φορούν σακάκια και παντελόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...