209
Εικόνα απόλυτης καταστροφής στα Φράτσια | Μαρίσσα Δημοπούλου

Οριοθετήθηκε το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 20:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2017, 19:10
Εικόνα απόλυτης καταστροφής στα Φράτσια
|Μαρίσσα Δημοπούλου

Οριοθετήθηκε το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς στα Κύθηρα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 20:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2017, 19:10

Το μεγαλύτερο μέρος του πύρινου μετώπου στα Κύθηρα έχει οριοθετηθεί και σε εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού προς την Ιερά Μονή Μυρτιδίων, χωρίς όμως να κινδυνεύει το μοναστήρι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης ανασυντάσσονται για να στρέψουν τις προσπάθειες στην οριοθέτηση και αυτού του μετώπου της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως η μονή έχει εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, από μοναχές και προσκυνητές, επειδή οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα, πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Λόγω του μεγέθους και της έντασης της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθούν μόνο το Σάββατο τέσσερις οικισμοί αν και όλοι οι κάτοικοί τους έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών».

Μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 15.000 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, μέρος των οποίων ήταν σε περιοχές που είχαν καεί πριν από δεκαετίες και ήταν σε φάση αναγέννησης.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα έχουν ενισχυθεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Την Κυριακή επιχειρούσαν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...