285
Ο Ελον Μασκ κάνει συχνά προβλέψεις που είναι εξαιρετικά αισιόδοξες | REUTERS/Kyle Grillot

Ο Ελον Μασκ θέλει να μετακομίσει στον Αρη – ακόμη και για πάντα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 08:35
Ο Ελον Μασκ κάνει συχνά προβλέψεις που είναι εξαιρετικά αισιόδοξες
|REUTERS/Kyle Grillot

Ο Ελον Μασκ θέλει να μετακομίσει στον Αρη – ακόμη και για πάντα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 08:35

Ο Ελον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Space X και της Tesla, δίνει στον εαυτό του πιθανότητα 70% να εγκατασταθεί στον Αρη και να βοηθήσει εκεί από πρώτο χέρι, ώστε να χτιστεί η πρώτη αρειανή βάση. Για την ακρίβεια, μπορεί να εγκατασταθεί για πάντα εκεί.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τον Guardian και την Independent, είπε: «Ξέρω ακριβώς τι κάνω. Εννοώ να μετακομίσω εκεί».

Υπονόησε ακόμη ότι αυτή η μετακόμιση μπορεί να αποδειχθεί μόνιμη. «Νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι» όπως είπε.

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής 47χρονος Μασκ έχει εκφράσει ανοιχτά ξανά την επιθυμία του να ταξιδέψει στον Αρη, αλλά αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένος. Ανέφερε ότι σκέφτεται σοβαρά να επιβιβαστεί σε έναν από τους μελλοντικούς πυραύλους της Space X και να ξεκινήσει για εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, «εργαζόμενος νυχθημερόν για τη δημιουργία μιας βάσης εκεί».

Εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι εφικτό σε περίπου επτά χρόνια, με κόστος «γύρω στα 200.000 δολάρια» το άτομο. Παραδέχθηκε ότι «η πιθανότητα θανάτου στον Αρη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη» και ότι «τα πράγματα θα είναι δύσκολα, υπάρχει πράγματι μεγάλη πιθανότητα θανάτου».

Ομως, όπως είπε, «και στο Έβερεστ πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι, αλλά υπάρχουν πολλοί που συνεχώς πάνε για να το ανέβουν και πιθανώς το κάνουν για την πρόκληση».

Ο Μασκ έχει αποκτήσει τη φήμη ότι λέει εντυπωσιακά πράγματα που «βγάζουν τίτλους» για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά τον κάνουν και στόχο ειρωνείας από τους επικριτές του που τον θεωρούν τουλάχιστον υπερβολικό.

Στο μεταξύ, πάντως, οι ανταγωνιστές του στην κούρσα για το διάστημα έχουν αρχίσει να τον μιμούνται, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Τζεφ Μπέζος της Amazon και της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι ελπίζει το ηλιακό μας σύστημα να κατοικηθεί από ένα τρισεκατομμύριο(!) ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...