482
O Μπαζ Ολντριν σε μια φωτογραφία από το Στόουνχετζ, την οποία είχε αναρτήσει το 2015 ο ίδιος στα social media. Ονειρεύεται τον Αρη αλλά στη Γη έχει άλλα προβλήματα | Twitter/BuzzAldrin

Ο κατακτητής της Σελήνης που τώρα πολεμάει τα παιδιά του…

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 12:14
O Μπαζ Ολντριν σε μια φωτογραφία από το Στόουνχετζ, την οποία είχε αναρτήσει το 2015 ο ίδιος στα social media. Ονειρεύεται τον Αρη αλλά στη Γη έχει άλλα προβλήματα
|Twitter/BuzzAldrin

Ο κατακτητής της Σελήνης που τώρα πολεμάει τα παιδιά του…

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 12:14

Oταν το 1969 περπάτησαν στη Σελήνη, ο Νιλ Αρμστρονγκ και ο Μπαζ Ολντριν άφησαν εκεί  μια στήλη εις ανάμνησιν του επιτεύγματός τους η οποία έγραφε: «Ηρθαμε ειρηνικά στο όνομα της ανθρωπότητας».

Μισός αιώνας πέρασε και ένας από τους ειρηνιστές αστροναύτες του Αpollo 11, ο Μπαζ Ολντριν, 88 ετών πια, ακόμη να βρει την ειρήνη μέσα στους κόλπους της οικογενείας του: κατέθεσε αγωγή εναντίον δύο παιδιών του, τα οποία κατηγορεί για απάτη και δυσφήμηση με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Untitled
Αντίγραφο της επιγραφής του Apollo 11 με τo ειρηνικό μήνυμα στο όνομα όλης της Γης. Κάτω από τις υπογραφές των αστροναυτών και εκείνη του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον (Credit: Wikiprdia / NASA)

Τα μέλη της οικογενείας του, που διευθύνουν το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, λένε ότι ανησυχούν για την αδυναμία του πατέρα τους να επηρεάζεται από τρίτους οι οποίοι επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση ή και να ελέγξουν το ίδρυμα για λογαριασμό τους.

«Αγαπούμε και σεβόμαστε τον πατέρα μας, πάρα πολύ, και αισιοδοξούμε ότι θα υπερβούμε αυτήν την κατάσταση» δήλωσαν τα παιδιά του Μπαζ, Αντριου και Τζάνις.

Αυτήν την ιστορία παρακμής μιας εμβληματικής αμερικανικής οικογενείας παραθέτουν οι λονδρέζικοι Times.

800px-Aldrin
Ο Μπαζ την εποχή της δόξας του (Credit: Wikipedia / NASA)

Ο Ολντριν ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που βάδισε στη Σελήνη. Βάδισε όμως και πάνω στην ίδια του τη φήμη που ακολούθησε την καριέρα του ως αστροναύτη και αφού ταξίδεψε παντού με σκοπό να καταστήσει κτήμα της ανθρωπότητας την εμπειρία του, έδωσε και το όνομά του και το πρόσωπό του σε διάφορα εμπορικά προϊόντα. Προ διετίας είχε συμμετάσχει σε αποστολή στον Νότιο Πόλο, αλλά εσπευσμένως είχε απομακρυνθεί από εκεί για λόγους υγείας με πρωτοβουλία του αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης, δίχως όμως να γνωστοποιηθούν τα αίτια της ασθενείας ή κάποια λεπτομέρεια για την κατάσταση της υγείας του. Υπήρξε ακόμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα διαστημικής εξερεύνησης και υποστηρικτής της ιδέας εποικισμού του πλανήτη Αρη. Φανατικός, δε, Ρεπουμπλικανός.

Στην αποτελούμενη από 115 σελίδες αγωγή του εναντίον των τέκνων του και της διευθύντριας του ιδρύματός του, ο Μπαζ τους κατηγορεί για εκμετάλλευση ηλικιωμένου, απάτη και μη νόμιμο έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και των επιχειρηματικών υποθέσεών του. Στην αγωγή σημειώνεται ότι τα παιδιά του διασπείρουν σε τρίτους ψευδολογίες εις βάρος του πατέρα τους -πως πάσχει δήθεν από τη νόσο Αλτσχάιμερ-, ότι τον εμπόδισαν να παντρευτεί (για τέταρτη φορά) και ότι ότι σκοπίμως υπέσκαψαν τις προσωπικές σχέσεις του…

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι και θλιμμένοι από την άδικη αγωγή που στρέφεται εναντίον μας και εναντίον ενός ιδρύματος που χτίσαμε μαζί ως οικογένεια με σκοπό να την κληρονομιά του πατέρα μας. Οταν αποφασίσαμε την παρούσα δομή του ιδρύματός μας, εδώ και αρκετά χρόνια, είχαμε την υποστήριξη του Μπαζ» λένε τα δύο αδέλφια.

Μία νέα εταιρεία, η Buzz Aldrin Venture, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει τον έλεγχο των επιχειρηματικών υποθέσεων του πρωτοπόρου και παλαίμαχου αστροναύτη. Σημειωτέον ότι η Buzz Aldrin Venture διευθύνεται από δύο κυρίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...