259
|

Ο εφιάλτης του 20χρονου ναυτικού στο Τόγκο: «Ζούσαμε στα δέντρα, τρώγαμε ωμό κρέας»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 13:31

Ο εφιάλτης του 20χρονου ναυτικού στο Τόγκο: «Ζούσαμε στα δέντρα, τρώγαμε ωμό κρέας»

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2019, 13:31

Ο έλληνας ναυτικός, Δημήτρης Γκιάτης που παραμονές Χριστουγέννων επέστρεψε στην πατρίδα (εδώ) έπειτα από έναν και πλέον μήνα ομηρίας στο Τόγκο, περιέγραψε όλα όσα έζησε στα χέρια των πειρατών που τον απήγαγαν στις αρχές Νοεμβρίου (εδώ) από το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle».

Στο παρθενικό του ταξίδι ως δόκιμος μηχανικός στο δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» ο 20χρονος Δημήτρης έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές ενώ το πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο, στο Τόγκο της δυτικής Αφρικής.

Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή του και την επιστροφή του στην Ελλάδα και την οικογένειά του, περιέγραψε (μέσω των δικηγόρων του) στη Real News όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.

«Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου όσα έζησα εκείνες τις ημέρες. Είμαι ταραγμένος, εξουθενωμένος και τρομαγμένος», είπε, αν και όπως διευκρίνισε, είχε καλή αντιμετώπιση από τους πειρατές τις 40 ημέρες της ομηρίας του.

Ζούσαμε πάνω σε δέντρα και κοιμόμασταν πάνω σε ξύλινες τάβλες, περιέγραψε, ως μέσο προστασίας από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Δεν μας είχαν δεμένου, αλλά ήμασταν  συνεχώς περικυκλωμένοι από οπλισμένους άνδρες, πρόσθεσε.

Ενα ακόμη εμπόδιο ήταν οι καιρικές συνθήκες, αλλά και οι συνεχείς μετακινήσεις, καθώς οι πειρατές δεν ήθελαν να τους εντοπίσουν.

Κάποιες ημέρες  έπιναν νερό μέσα από πλαστικές σακούλες που προηγουμένως είχαν βυθιστεί στο ποτάμι, ενώ έτρωγαν μόνο ρύζι και μερικές φορές ωμό κρέας.

Καθώς ήταν εκτεθειμένοι σε ασθένειες όπως η μαλάρια, ενας εκ των ομήρων, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Στις 11 Δεκεμβρίου ο εφιάλτης τελείωσε και οι πειρατές τούς άφησαν ελεύθερους. Λίγες ημέρες αργότερα ο 20χρονος Δημήτρης έπεφτε στις αγκαλιές των δικών του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...