215
Το «Elka Aristotle» και ο δόκιμος μηχανικός του, Δημήτρης Γκιάτης, που έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές |

Αυτός είναι ο έλληνας ναυτικός που απήχθη από τους πειρατές στο Τόγκο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 18:19
Το «Elka Aristotle» και ο δόκιμος μηχανικός του, Δημήτρης Γκιάτης, που έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές
|

Αυτός είναι ο έλληνας ναυτικός που απήχθη από τους πειρατές στο Τόγκο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 18:19

Στο παρθενικό του ταξίδι ως δόκιμος μηχανικός στο δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» ο 20χρονος Δημήτρης Γκιάτης έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές ενώ το πλοίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο, στο Τόγκο της δυτικής Αφρικής (εδώ).

Η επίθεση των πειρατών στο ελληνικό τάνκερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και μαζί με τον έλληνα ναυτικό απήχθησαν άλλα τρία μέλη του πληρώματος, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Η οικογένεια του Δημήτρη δεν μπορεί να πιστέψει πώς είναι δυνατόν να απήχθη ο απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού την ώρα που πάνω στο τάνκερ της European Product Carriers, εταιρείας του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, υπήρχαν ένοπλοι φρουροί.

«Πώς μπήκαν μέσα την στιγμή που υπάρχουν φύλακες και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πώς μπήκαν μέσα στις δύο τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο. Τι ήταν; Σακούλες; Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πατέρας του.

Σε ανακοίνωση που εξεδωσε, η πλοιοκτήτρια εταιρεία επιβεβαίωσε την απαγωγή των τεσσάρων μελών του πληρώματος του «Elka Aristotle», τονίζοντας πως «η ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους».

Περαιτέρω σχόλιο δεν υπήρξε για την υπόθεση, ούτε έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν κάποια αιτήματα από την πλευρά των πειρατών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...