236
Ο 20χρονος ναυτικός του τάνκερ «Elka Aristotle» καταφθάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» | George Vitsaras / SOOC

Το τέλος του εφιάλτη: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο απαχθείς έλληνας ναυτικός

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 00:23
Ο 20χρονος ναυτικός του τάνκερ «Elka Aristotle» καταφθάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
|George Vitsaras / SOOC

Το τέλος του εφιάλτη: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο απαχθείς έλληνας ναυτικός

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2019, 00:23

Σαράντα ημέρες. Τόσες πέρασαν μέσα στην αγωνία και στον τρόμο για την οικογένεια του 20χρονου έλληνα ναυτικού Δημήτρη Γκιάτη που είχε απαχθεί από πειρατές στα ανοιχτά του Τόγκο στην Αφρική στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου (εδώ). Το βράδυ του Σαββάτου, με μια ελληνική σημαία να τον σκεπάζει, ο ναυτικός πάτησε στο «Ελ. Βενιζέλος» και έπεσε στις αγκαλιές των δικών του.

Ηταν 4 Νοεμβρίου όταν πειρατές έβαλαν στο «στόχαστρο» το ελληνόκτητο τάνκερ «Elka Aristotle» το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο, έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Οι πειρατές πλησίασαν με ταχύπλοα και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Κατάφεραν, ωστόσο, να ανέβουν στο πλοίο. Τότε, σήμανε αμέσως συναγερμός, με τα μέλη του πληρώματος να τρέχουν προς τις καμπίνες για την ασφάλειά τους.

Κάποιοι, όμως, δεν πρόλαβαν με αποτέλεσμα οι πειρατές να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, με ανακοίνωσή της διαχειρίστριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» έγινε γνωστό ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...