402
Ο Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ράμερ και την εγγονή του | Instagram/CreativeProtagon

Ο Μπρους Γουίλις «ίσως δεν ξέρει καν ότι πάσχει από άνοια»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 14:00
Ο Μπρους Γουίλις με την κόρη του Ράμερ και την εγγονή του
|Instagram/CreativeProtagon

Ο Μπρους Γουίλις «ίσως δεν ξέρει καν ότι πάσχει από άνοια»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 14:00

Εξι μήνες από τη μέρα που ο Μπρους Γουίλς διαγνώστηκε με άνοια, παραμένει «πολύ δύσκολο» να ξέρουμε εάν ο ίδιος έχει επίγνωση της κατάστασής του: αυτό  αποκλάλυψε η σύζυγός του σε μια νέα της συνέντευξη.

Η Εμα Χέμινγκ Γουίλις είπε, όπως ανέφερε ο Guardian, ότι η ίδια παραμένει στο πλευρό του συζύγου της και τον φροντίζει από τη στιγμή που έγινε η διάγνωση.

Περιέγραψε τον 68χρονο ηθοποιό ως «ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει» και είπε ότι έχει διδάξει στην οικογένειά του «αγάπη, υπομονή και επιμονή», παρά τη μεγάλη στενοχώρια τους.

Η Χέμινγκ Γουίλις συνεχίζει να υποστηρίζει τα άτομα που ζουν με την σπάνια μορφή άνοιας από την οποία πάσχει ο σύζυγός της, της οποίας τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συναισθηματικά προβλήματα, προβλήματα στην επικοινωνία, δυσκολίες στο περπάτημα και δυσκολία στην εργασία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση.

Ο Μπρους Γουίλις εγκατέλειψε την υποκριτική τον Μάρτιο του 2022, αφού η οικογένειά του αποκάλυψε δημόσια ότι πάσχει από αφασία, μια νευρολογική πάθηση που βλάπτει τη γλωσσική ικανότητα των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να διαβάζουν και να γράφουν. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η οικογένεια του Γουίλις ανακοίνωσε ότι η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Από τότε, η συμφιλίωση με την κατάσταση του συζύγου της είναι «ευλογία και κατάρα» για τον Γουίλις, είπε η ίδια.

Η μετωποκροταφική άνοια μπορεί συχνά να διαγνωστεί λανθασμένα και «το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό τα πράγματα δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά απλώς το να γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει στον Μπρους το κάνει λίγο πιο εύκολο», είπε η Χέμινγκ Γουίλις.

Η μετωποκροταφική άνοια διαφέρει από τη νόσο Αλτσχάιμερ στο γεγονός ότι επηρεάζει μια διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου. Η Σούζαν Ντίκενσον, διευθύνουσα σύμβουλος του Συνδέσμου για τον Μετωποκεφαλικό Εκφυλισμό, δήλωσε στο Today ότι η διαταραχή μπορεί να εκδηλωθεί με «ανεξήγητες αλλαγές στο πώς αντιλαμβάνεται ένα άτομο τον κόσμο».

Η Ντίκενσον πρόσθεσε: «Κάποιος που συνήθως μιλάει πολύ καλά, ξαφνικά έχει πρόβλημα να βάλει τις σκέψεις του σε προτάσεις με νόημα ή μπορεί να ξεχάσει το νόημα μιας συγκεκριμένης λέξης».

Η Χέμινγκ και ο Μπρους Γουίλις παντρεύτηκαν το 2009 και έχουν δύο κόρες.

«Η άνοια είναι δύσκολη. Είναι δύσκολο για το άτομο που διαγνώστηκε, είναι επίσης δύσκολο για την οικογένεια», είπε η Χέμινγκ Γουίλις. «Και αυτό δεν είναι διαφορετικό ούτε για τον Μπρους, ούτε για εμένα, ούτε για τα κορίτσια μας. Οταν λένε ότι αυτή είναι μια οικογενειακή ασθένεια, είναι πραγματικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...