258
Ο αθλητής κατά την τελετή στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Πίσω, το άγαλμά του | Facebook/UsainBolt

Ο Μπολτ έγινε… άγαλμα!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 22:45
Ο αθλητής κατά την τελετή στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Πίσω, το άγαλμά του
|Facebook/UsainBolt

Ο Μπολτ έγινε… άγαλμα!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 22:45

Τα αποκαλυπτήρια ενός μεγάλου μπρούτζινου αγάλματος του Γιουσέιν Μπολτ έγιναν στο εθνικό στάδιο του Κίνγκστον, με δημιουργό τον Μπασίλ Γουότσον.

Ο Μπολτ εμφανίζεται στην κλασική στάση που τον είχαν συνηθίσει οι φίλοι του στίβου μετά από κάθε νίκη του, να σχηματίζει τον κεραυνό με το αριστερό χέρι τεντωμένο μπροστά, δείχνοντας την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, και το δεξί τραβηγμένο πίσω.

«Ποτέ δεν ένιωσα ότι θα έφτανα σε αυτή τη στιγμή, τόσο μεγάλη όσο είναι τώρα, να βρίσκεται το δικό μου άγαλμα στο εθνικό στάδιο, εδώ όπου άρχισαν όλα» δήλωσε ο τζαμαϊκανός σπρίντερ, που μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ολοκλήρωση την καριέρα του.

«Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο πάντα ενθαρρύνω όλους. Τα πάντα είναι δυνατά, χωρίς όρια. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πετύχω τόσο πολύ, αλλά πάντα κοιτούσα μπροστά και έμενα συγκεντρωμένος σε αυτό που ήθελα να κάνω», πρόσθεσε ο Μπολτ.

Ο Γιουσέιν στην κλασική του πόζα (REUTERS/Gilbert Bellamy)
Ο Γιουσέιν στην κλασική του πόζα (REUTERS/Gilbert Bellamy)

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στη διάρκεια της τελετής, ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, αναγνώρισε την απήχηση που είχε ο Μπολτ στον αθλητισμό.

«Ο Γιουσέιν έχει αλλάξει την όψη του αθλήματός μας. Είχε μια εξαιρετική καριέρα, επέδειξε έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, σπουδαία αθλητικά προσόντα και επαγγελματισμό, στοιχεία που τον έχουν καταστήσει παγκόσμιο σούπερ σταρ», υπογράμμισε.

«Ο Γιουσέιν μπορεί να αποχώρησε από τους στίβους, αλλά ξέρω ότι ποτέ δεν θα αφήσει το άθλημα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για το επόμενο μέρος του ταξιδιού του στο μεγαλύτερο άθλημα του πλανήτη» συμπλήρωσε ο Κόε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News