238
Η Toyota ήδη αναζητεί την επόμενη ημέρα στην ενέργεια, για την προστασία του περιβάλλοντος | REUTERS/Mike Blake

H Toyota θα παράγει καθαρή ενέργεια από… κοπριά

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 22:00
Η Toyota ήδη αναζητεί την επόμενη ημέρα στην ενέργεια, για την προστασία του περιβάλλοντος
|REUTERS/Mike Blake

H Toyota θα παράγει καθαρή ενέργεια από… κοπριά

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2017, 22:00

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota αναμένεται να ανοίξει έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιεί κοπριά αγελάδων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμου υδρογόνου.

Η μονάδα θα βρίσκεται στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και θα μετατρέπει το αέριο μεθανίου που παράγεται από την κοπριά αγελάδων σε νερό, ηλεκτρισμό και υδρογόνο. Το έργο, γνωστό ως Tri-Gen Project, παρουσιάστηκε πρόσφατα σε έκθεση στο Λος Άντζελες και αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργία το 2020.

Το εργοστάσιο θα έχει την ικανότητα να παρέχει αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία 2.350 μέσων νοικοκυριών και αρκετά καύσιμα για τη λειτουργία 1.500 οχημάτων με υδρογόνο κάθε μέρα. Η εταιρεία εκτιμά ότι η μονάδα θα παράγει 2,35 μεγαβάτ ηλεκτρικής ισχύος και 1,2 τόνους υδρογόνου ημερησίως. Η εγκατάσταση θα είναι επίσης εξοπλισμένη με έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Toyota Βόρειας Αμερικής, Νταγκ Μάρθα, η εταιρεία «κατανοεί τις τεράστιες δυνατότητες μείωσης των εκπομπών και βελτίωσης της κοινωνίας».

Η Toyota επενδύει επιθετικά στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε δύο μοντέλα της εταιρείας. «Οι περιβαλλοντικά συνειδητοί αυτοκινητιστές αναζητούν νεότερες, καθαρότερες μορφές μεταφοράς. Τα οχήματα κυψελών καυσίμου και άλλων εναλλακτικών καυσίμων απαντούν σε αυτή τη ζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον», σύμφωνα με το Forbes.

Πρόσφατα, η Toyota έθεσε ως στόχο να σταματήσει την παραγωγή παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040 και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα των οχημάτων της κατά 90% μέχρι το 2050.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News