594
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (δεξιά) ήταν πρεσβευτής για την αλυσίδα γυμναστηρίων F45 Training που ανήκει στον Μαρκ Γουόλμπεργκ | Getty / Creative Protagon

Ο Μπέκαμ μήνυσε τον Γουόλμπεργκ – και του ζητάει 9 εκατ. δολάρια!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 12:05
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (δεξιά) ήταν πρεσβευτής για την αλυσίδα γυμναστηρίων F45 Training που ανήκει στον Μαρκ Γουόλμπεργκ
|Getty / Creative Protagon

Ο Μπέκαμ μήνυσε τον Γουόλμπεργκ – και του ζητάει 9 εκατ. δολάρια!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 12:05

Ο βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ μήνυσε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Μαρκ Γουόλμπεργκ για φερόμενη απώλεια 9 εκατ. δολαρίων από συνεργασία του με την αλυσίδα γυμναστηρίων του σταρ.

Ο 48χρονος Μπέκαμ συμφώνησε το 2020 να γίνει πρεσβευτής για την αλυσίδα γυμναστηρίων F45 Training, που ανήκει στον Γουόλμπεργκ, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Λος Αντζελες.

Η συμμετοχή του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας βοήθησε, όπως γράφουν οι Times, την αξία της εταιρείας να εκτοξευθεί. Το 2021 η εταιρεία του Γουόλμπεργκ μπήκε στο Χρηματιστήριο με αποτίμηση 1,6 δισ. δολαρίων. Η αμοιβή του Μπέκαμ ήταν ένα γενναίο πακέτο από μετοχές που επρόκειτο να λάβει μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Ωστόσο, ο Μπέκαμ, ο οποίος γνώρισε τον 52χρονο Γουόλμπεργκ και συνδέθηκε φιλικά μαζί του όταν μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να παίξει για τους Los Angeles Galaxy, ισχυρίζεται ότι έχασε περισσότερα από 9 εκατ. δολάρια, καθώς οι μετοχές που του υποσχέθηκαν παρακρατήθηκαν έως ότου η τιμή έκαστης μετοχής «έπεσε απότομα». Οι μετοχές του Μπέκαμ είχαν αξία 11,33 εκατ. δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022, αλλά μόνο 1,97 εκατ. δολάρια τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την αγωγή.

Η DB Ventures Ltd, η εταιρεία του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μηνύει, σύμφωνα με τους Times, την F45 για αθέτηση συμβολαίου, ισχυριζόμενη ότι ο Μπέκαμ ήταν απόλυτα συνεπής στη συμφωνία για την ενίσχυση της δημοφιλίας της εταιρείας. «Παρότι η DBVL ήταν συνεπής στη δική της πλευρά της συμφωνίας, η F45 απέτυχε να αποδώσει την υποσχεθείσα αποζημίωση σε μετρητά και μετοχές, όπως οριζόταν από τη συμφωνία», αναφέρει η αγωγή.

«Καθώς οι δραστηριότητες της F45 άρχισαν να παραπαίουν το 2022, λόγω της οικονομικής κακοδιαχείρισης και των μακροοικονομικών πιέσεων, η F45 αγνόησε πολλές επιστολές από την DBVL για διευθέτηση των οφειλών».

Οι δικηγόροι του Μπέκαμ λένε ότι η F45 απέτυχε να ολοκληρώσει την «έγκαιρη μεταβίβαση» σχεδόν ενός εκατομμυρίου μετοχών στην DBVL επειδή ανησυχούσε για «αρνητικό αντίκτυπο στην αξία της ήδη μειωμένης τιμής της μετοχής της». Στο μεταξύ, η τιμή της μετοχής έπεφτε κι άλλο.

Ο Μπέκαμ κατέθεσε μια πρώτη αγωγή τον Οκτώβριο του 2022. Η αγωγή αυτή επρόκειτο να είναι κοινή, με τον Γκρεγκ Νόρμαν, τον αυστραλό παίκτη του γκολφ ο οποίος έχει παρόμοια ζητήματα με την F45, αλλά ένας δικαστής στην Καλιφόρνια του είπε να καταθέσει ξεχωριστά.

Ο Μπέκαμ μηνύει τον Γουόλμπεργκ, ο οποίος κατέχει μερίδιο στην F45, καθώς και τους ιδρυτές της εταιρείας, Ανταμ Γκίλχριστ και Ρομπ Ντόιτς, σύμφωνα με τη Sun. Οι κατηγορούμενοι λένε ότι η κατηγορία της «δόλιας συμπεριφοράς» είναι αβάσιμη.

Η F45 ιδρύθηκε στην Αυστραλία το 2013. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 3.300 στούντιο σε τουλάχιστον 67 χώρες. Ωστόσο, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες τους τελευταίους μήνες, κλείνοντας στούντιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Οταν ανακοινώθηκε ο προωθητικός ρόλος του στην εταιρεία, ο Μπέκαμ είπε ότι είχε γνωρίσει την F45 από τον «φίλο μου, Μαρκ Γουόλμπεργκ». «Αυτή η συνεργασία είναι ένα συναρπαστικό επιχειρηματικό εγχείρημα και για μένα και ανυπομονώ για το ταξίδι με την F45, καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως», είχε πει τότε ο Μπέκαμ. Εμφανίστηκε σε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προώθησαν την εταιρεία αλλά από τότε αυτές έχουν διαγραφεί.

Ο Μπέκαμ μετακόμισε στο Λος Αντζελες το 2007. Ο Γουόλμπεργκ, ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος για Οσκαρ, αρχικά δεν ήταν ευχαριστημένος με τη δημοσιότητα και τους παπαράτσι που ακολουθήσαν τον Μπέκαμ, όταν εκείνος μετακόμισε στη γειτονιά του. Ο Γουόλμπεργκ είχε πει το 2009 ότι «ήταν τόσο ήσυχα στον δρόμο μου, μέχρι που μετακόμισε εδώ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με την οικογένειά του και ξαφνικά έχουμε τους παπαράτσι να μας κάνουν παρέα μέρα και νύχτα». Οι δυο τους έγιναν αργότερα φίλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...