446
Γερμανοί αστυνομικοί «χτενίζουν» από την Κυριακή το Μέλανα Δρυμό στη Βαυαρία | Reuters

Ο άστεγος «Ράμπο» που έχει αναστατώσει την μισή γερμανική αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 21:51
Γερμανοί αστυνομικοί «χτενίζουν» από την Κυριακή το Μέλανα Δρυμό στη Βαυαρία
|Reuters

Ο άστεγος «Ράμπο» που έχει αναστατώσει την μισή γερμανική αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 21:51

Ένα ανθρωποκυνηγητό που θυμίζει έντονα την υπόθεση της ταινίας «Ράμπο: Πρώτο Αίμα» διεξάγεται εδώ και 72 ώρες στο Μέλανα Δρυμό της Βαυαρίας.

Πάνω από 200 (!) Γερμανοί αστυνομικοί χτενίζουν το αχανές δάσος όπου εδώ και τρεις ημέρες κρύβεται ένας πάνοπλος καταζητούμενος, ντυμένος με στολή παραλλαγής.

Με ελικόπτερα, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και θερμικές κάμερες, οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας προσπαθούν από την Κυριακή τα ξημερώματα να εντοπίσουν, στη νοτιοδυτική Γερμανία, τον φυγάδα Ιβ Ράους, έναν άστεγο ηλικίας 31 ετών.

Οι Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Ράους, ο οποίος φέρεται να είναι οπλισμένος σαν… αστακός: έχει ένα τόξο με βέλη, ένα μαχαίρι και ένα ή περισσότερα πυροβόλα όπλα!

Στη φωτογραφία ο Ράους εικονίζεται με το κρανίο ξυρισμένο και ένα μικρό μούσι.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild, φοράει στρατιωτική στολή και διάφορα εξαρτήματα, όπως μια διόπτρα στόχευσης στο κράνος του.

Ο Ράους είναι γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για διάφορα αδικήματα, όπως για παράνομη οπλοκατοχή και για προστριβές με αστυνομικούς.

«Μείνετε στο σπίτι σας και μην παίρνετε στο αυτοκίνητό σας άτομα που κάνουν ότο-στοπ», προειδοποίησε τους κατοίκους η αστυνομία της πόλης Όπεναου, εκεί όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο Ράους.

Ο 31χρονος Ιβ Ράους

Αφόπλισε τους αστυνομικούς

Αφού ειδοποιήθηκαν από έναν μάρτυρα, αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τον Ράους την Κυριακή το βράδυ, στο κατάλυμα όπου κρυβόταν.

«Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, τράβηξε πιστόλι, απείλησε τους αστυνομικούς και τους ανάγκασε να ρίξουν τα υπηρεσιακά τους όπλα. Κατόπιν διέφυγε στο δάσος», ανέφερε ο Γιανίκ Χίλγκερ, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Απείλησε τους αστυνομικούς που δεν είχαν τον χρόνο να αντιδράσουν», σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ράους «πιθανότατα» πήρε μαζί του και τέσσερα υπηρεσιακά όπλα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο φυγάδας είναι πεζός, όμως το πυκνό δάσος προσφέρει αρκετές κρυψώνες.

«Όσοι τον συναντήσουν, να μην τον πλησιάσουν. Ο άνδρας αυτός είναι σε τεταμένη ψυχική κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όπεναου, που βρίσκεται στη Βάδη-Βιρτεμβέργη.

«Σε κατάσταση κινδύνου»

Οι παιδικοί σταθμοί και η ανοιχτή πισίνα της πόλης έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Ο δήμος έκανε λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση».

Οι αρχές απαγόρευσαν επίσης τους περιπάτους στο δάσος και τις δραστηριότητες στο ύπαιθρο, αλλά και τις πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ένας πρώην γείτονάς του είπε στην Bild ότι παλιότερα ο Ράους εργαζόταν ως φύλακας σε ένα γήπεδο γκολφ ή σε πάρκινγκ.

Πριν από έναν χρόνο ζούσε σε ένα διαμέρισμα πάνω από μια ταβέρνα, αλλά του έκαναν έξωση επειδή δεν πλήρωνε το νοίκι.

Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με αυτόν τον μάρτυρα, στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί διάφορα όπλα, πυρομαχικά και δοχεία με βενζίνη.

Στη συνέχεια ο Ιβ Ράους κοιμόταν για ένα διάστημα στο αυτοκίνητό του αλλά μετά εγκαταστάθηκε σε μια καλύβα, στα όρια του δάσους, όπου προσπάθησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί την Κυριακή.

Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...