318
Αυτή θα μπορούσε να είναι η θέα από το «γραφείο» σας | Wikipedia

Θα δουλεύατε από το σπίτι με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά των Μπαρμπέιντος;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2020, 19:50
Αυτή θα μπορούσε να είναι η θέα από το «γραφείο» σας
|Wikipedia

Θα δουλεύατε από το σπίτι με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά των Μπαρμπέιντος;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2020, 19:50

Με τον κορονοϊό να έχει πλέον αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας σε διάφορους τομείς και ειδικά τα εργασιακά, ενώ επίσης έχει πλήξει τομείς όπως τον τουρισμό, τα νησιά Μπαρμπέιντος σκέφτηκαν έναν τρόπο να χτυπήσουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Σε μια απόπειρα λοιπόν να τονώσουν τόσο τον (πολύ πεσμένο) τουρισμό τους, όσο και την εξ αποστάσεως εργασία, εκπόνησαν ένα πρόγραμμα απασχόλησης αρκετά πρωτοποριακό και καινοτόμο.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση των νησιών προτείνει ένα καινούργιο πρόγραμμα εργασίας, το λεγόμενο «Barbados Welcome Stamp» το οποίο παρέχει την δυνατότητα διαμονής και εργασίας από τα νησιά της Καραϊβικής.

Δηλαδή, συνδυάζετε διακοπές στην Καραϊβική και την εξ αποστάσεως εργασία από τα ξενοδοχεία και τους κοιτώνες σας!

Η πρωθυπουργός του νησιωτικού συμπλέγματος, Μία Μότλεϊ, πρότεινε αυτό το πρόγραμμα εργασίας, εφόσον η σύντομη παραμονή στα νησιά είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της πανδημίας και κανείς τουρίστας δεν επιθυμεί να κάτσει για παραπάνω από 4-5 ημέρες.

«Δεν χρειάζεται να δουλεύετε από μέρη της Ευρώπης ή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ή της Λατινικής Αμερικής, αφού μπορείτε να έρθετε εδώ και να δουλέψετε για μερικούς μήνες», τόνισε η Μότλεϊ, η οποία συμβούλεψε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά, γιατί σύντομα η κυβέρνηση θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες».

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νησί για πάνω από ένα ημερολογιακό έτος σερί, οπότε στο 12μηνο θα πρέπει να επιστρέψετε στις πατρίδες σας.

Επίσης, με την άφιξη του κάθε ενδιαφερόμενου στο νησί, θα μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών δια παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, στο νησί από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί μόνο 98 κρούσματα Covid-19 και μόλις 7 άτομα υπέκυψαν.

Τα σύνορα του νησιού για τις διεθνείς πτήσεις άνοιξαν στις 12 Ιουλίου και ήδη τηρούνται όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας και το τεστ για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...