438
Μισός αιώνας διαφορά. Ο Τσάμπερλεν και ο Αντετοκούνμπο. Αυτά που κάνει εφέτος ο Giannis τα είχε κάνει μόνο ο «Γολιάθ» του ΝΒΑ | Facebook/MilwaukeeBucks/CreativeProtagon

Ο Αντετοκούνμπο άγγιξε τον μύθο του Τσάμπερλεν – και έδωσε την ασίστ της χρονιάς! [video]

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 10:12
Μισός αιώνας διαφορά. Ο Τσάμπερλεν και ο Αντετοκούνμπο. Αυτά που κάνει εφέτος ο Giannis τα είχε κάνει μόνο ο «Γολιάθ» του ΝΒΑ
|Facebook/MilwaukeeBucks/CreativeProtagon

Ο Αντετοκούνμπο άγγιξε τον μύθο του Τσάμπερλεν – και έδωσε την ασίστ της χρονιάς! [video]

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2018, 10:12

Δεκαεπτά χρόνια. Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που οι Μιλγουόκι Μπακς ξεκίνησαν με 4-0 νίκες στο ΝΒΑ. Ηταν η σεζόν 2001-2002, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είχε κλείσει καν τα επτά του. Τώρα ο Giannis όχι μόνο οδηγεί την ομάδα του Μιλγουόκι σε ένα σπάνιο σερί, αλλά ο ίδιος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πλησιάζοντας ακόμα και τον θρύλο Ουίλτ Τσάμπερλεν!

H τέταρτη νίκη των Μπακς σημειώθηκε επί των 76ερς της Φιλαδέλφεια με 123-108. Σε αυτόν τον αγώνα το βράδυ της Τετάρτης, ο 23χρονος έλληνας μπασκετμπολίστας πέτυχε το πρώτο τριπλ-νταμπλ της σεζόν με -κρατηθείτε- 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Μεταξύ αυτών και η ασίστ της χρονιάς -σαν να έχει μάτια στην πλάτη: το «Greek Freak» έκανε διείσδυση προς το καλάθι των 76ερς, όταν ξαφνικά βρέθηκε κλεισμένος. Αντί να πανικοβληθεί έβγαλε μία απίστευτη «τυφλή» πάσα, βρίσκοντας τον Τόνι Σνελ, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο!

Ο Αντετοκούνμπο μετρούσε ήδη τρία νταμπλ-νταμπλ στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν και ισοφάρισε ένα ρεκόρ μισού αιώνα.

Ο 23χρονος ηγέτης της ομάδας του Μιλγουόκι έχει σημειώσει τουλάχιστον 25 πόντους και κέρδισε 15 ριμπάουντ σε κάθε ένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των Μπακς. Η τελευταία φορά που ένας παίκτης έκανε αυτό το κατόρθωμα στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεν το μακρινό 1965-66. Οι ειδικοί του ΝΒΑ έκαναν λόγο για ιστορικό στατιστικό επίτευγμα από τον Giannis.

«Είναι πολύ κολακευτικό. Θέλω να συνεχίσω να παίζω δυνατά, να εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, την άμυνα, την επίθεση. Ο κόουτς μού έχει πει τι ζητά από μένα. Μέχρι στιγμής πάω καλά, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα και θέλω να βελτιώνομαι και να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου», είπε από την πλευρά του ο έλληνας σταρ του ΝΒΑ.

Από την πλευρά του, ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπαντενχόλζερ, είπε για τον Αντετοκούνμπο: «Ολοι περιμένουν σπουδαία πράγματα από τον Γιάννη, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως και ο ίδιος έχει την απαίτηση αυτή από τον εαυτό του. Είναι απίθανο να τον βλέπεις να επιτίθεται τόσο καλά και να μοιράζει ωραία την μπάλα. Εχει 100% πράσινο φως για σουτ τριών πόντων. Έχει καλή αίσθηση, είναι τόσο καλός παίκτης και θα γίνεται όλο και καλύτερος».

Μέχρι στιγμής ο Αντετοκούνμπο έχει μέσο όρο 27,3 πόντους, 16 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ και όσοι είχαν προβλέψει ότι θα είναι το φαβορί για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της χρονιάς νιώθουν δικαιωμένοι. Λεπτομέρεια: Ο Αντετοκούνμπο είναι ακόμα μόνο 23 ετών (θα κλείσει τα 24 τον Δεκέμβριο), ηλικία που άλλοι κάνουν το δειλό ντεμπούτο τους στο ΝΒΑ, ύστερα από τέσσερα χρόνια κολεγίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...