217
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάτω από την εφιαλτική πύλη του Αουσβιτς | Twitter/AdonisGeorgiadis

O Αδωνις Γεωργιάδης επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Αουσβιτς

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 13:25
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάτω από την εφιαλτική πύλη του Αουσβιτς
|Twitter/AdonisGeorgiadis

O Αδωνις Γεωργιάδης επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Αουσβιτς

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 13:25

Τρία χρόνια. Τόσα πέρασαν από εκείνη τη δημόσια απολογία του Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ιανουάριο του 2017, με την οποία ζητούσε συγγνώμη από την ισραηλιτική κοινότητα επειδή στο παρελθόν είχε ανεχθεί αντισημιτικές θέσεις (εδώ) και μεταξύ άλλων είχε προωθήσει το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη. Τρία χρόνια μετά, Ιανουάριο του 2020, ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης παρέστη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη σημαντική τελετή μνήμης που έγινε στο Αουσβιτς.

O συμβολισμός της επίσκεψης του κ. Γεωργιάδη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον τόπο του μαρτυρίου αμέτρητων Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σαφής: ένας έλληνας πολιτικός που στο παρελθόν είχε συνυπάρξει και ανεχτεί ανθρώπους με απόψεις ακραία αντισημιτικές, τώρα κλίνει το γόνυ στο εμβληματικό του Ολοκαυτώματος στρατόπεδο συγκέντρωσης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ημέρα που οι άνδρες του Κόκκινου Στρατού το απελευθέρωσαν.

«Κάθε άνθρωπος πρέπει να έρθει εδώ μία τουλάχιστον φορά στην ζωή του. Και τον αντισημιτισμό πρέπει να τον αποκλείσουμε από τις ζωές μας. Ποτέ ξανά!» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στο μήνυμά του στα social media.

Στο πλευρό του κ. Γεωργιάδη ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο κ. Γεωργιάδης συχνά επανέρχεται στα λάθη που διέπραξε στο παρελθόν. Μόλις τον περασμένο Μάιο είχε απολογηθεί εκ νέου (εδώ).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...