292
|

Γεωργιάδης: Συγγνώμη για τα λάθη μου με τους Εβραίους

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 09:31

Γεωργιάδης: Συγγνώμη για τα λάθη μου με τους Εβραίους

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 09:31

Σε μια απολογητική ανάρτηση στα social media προχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την παρουσία του σε τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε στο Τwitter φωτογραφίες από την τελετή, συνοδεύοντάς τις με μια «συγγνώμη για λάθη μου του παρελθόντος».

Η πρώτη απολογία του κ. Γεωργιάδη είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017. Τότε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε δημοσιεύσει (εδώ) μια μακροσκελή απολογητική δήλωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τη στάση ανοχής που είχε δείξει στο παρελθόν απέναντι σε αντισημιτικές απόψεις.

Ανέφερε τότε ο κ. Γεωργιάδης:

«Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

» Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

» Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη. » Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

» Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

» Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».