508
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κομματική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις με τις συμμαχίες που χτίζει

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 07:47
Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κομματική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις με τις συμμαχίες που χτίζει

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 07:47

Εφ’ όλης της ύλης, με ειδικές αναφορές στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και με μηνύματα προς το εξωτερικό, ήταν η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Αγίους Αναργύρους, όπου παρευρέθη τη Δευτέρα σε κομματική εκδήλωση.

Oπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, σε μια έμμεση αναφορά στην επίθεση Ερντογάν εναντίον του, η Ελλάδα σήμερα «έχει ισχυρές συμμαχίες, έχει εξωτερική πολιτική, η οποία ασκείται σε πολλαπλά επίπεδα».

Τόνισε ακόμη ότι «αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των καιρών, όχι με ρητορικές εξάρσεις και με κούφιες κορώνες, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές δράσεις, οι οποίες στηρίζονται πάντα στο διεθνές δίκαιο και στο πλέγμα των συμμαχιών που αργά αλλά μεθοδικά χτίζει η πατρίδα μας.

«Εχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εχουμε, επίσης, όμως και την απόλυτη αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα ότι η χώρα θα προστατεύσει με όποιο τρόπο χρειάζεται όλα της τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Σε μια γενικά αναφορά, επισήμανε: «Δεν ισχυρίζομαι, προς Θεού, ότι όλα άλλαξαν στη χώρα μέσα σε ένα εξάμηνο. Ομως το κλίμα στην Ελλάδα, σήμερα, είναι ήδη πολύ διαφορετικό από αυτό το οποίο κληρονομήσαμε. Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, η ανάπτυξη για την οποία είχαμε μιλήσει ήδη αρχίζει και εμφανίζεται, η ανεργία αποκλιμακώνεται και, το σημαντικότερο, ήμασταν και παραμένουμε απολύτως συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας.

«Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2020, τον μειώσαμε το 2019. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24%, το κάναμε από 1/1/2020. Είπαμε ότι θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9%, το κάναμε από 1/1/2020. Είπαμε ότι θα αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα για να διορθώσουμε τις τραγικές αδικίες και στρεβλώσεις του Νόμου Κατρούγκαλου και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αυξήσεις στις συντάξεις, για όσους εργάζονται παραπάνω από 30 χρόνια, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έχουν καταθέσει πολλά στο ασφαλιστικό σύστημα, είναι προ των πυλών και θα νομοθετηθεί, θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στον επόμενο μήνα.

»Είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, σε όλες τις γειτονιές της χώρας -ειδικά στις γειτονιές του λεκανοπεδίου- και ήδη 1.500 αστυνομικοί, νέοι αστυνομικοί, έχουν προσληφθεί, έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους, έχουν ήδη πάρει τις καινούργιες τους μηχανές και τα καινούργια τους αυτοκίνητα και από αυτόν τον μήνα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους, στις πλατείες του λεκανοπεδίου.

» Ειδικά, εδώ, στη Δυτική Αθήνα, όπου γνωρίζω το πρόβλημα εγκληματικότητας και το πρόβλημα ανασφάλειας το οποίο υπάρχει και η κατεύθυνση την οποία έδωσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ήταν πολύ ξεκάθαρη: Οι αστυνομικοί θα πάνε κατά προτεραιότητα στις γειτονιές και τις περιοχές όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων, Σταύρο Τσίρμπα, και το δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκε για θέματα της περιοχής και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε με πολίτες, κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής, ενώ τους ευχαρίστησε για τη ζεστή υποδοχή τους.

Μετά τη σύντομη βόλτα, ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.