536
Το ζευγάρι της αντιπροεδρίας σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του Τζο Μπάιντεν | Reuters

Ντάγκλας Εμχοφ, ο πρώτος «Δεύτερος Κύριος» των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2020, 16:00
Το ζευγάρι της αντιπροεδρίας σε πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του Τζο Μπάιντεν
|Reuters

Ντάγκλας Εμχοφ, ο πρώτος «Δεύτερος Κύριος» των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2020, 16:00

Με την θέση του αντιπροέδρου να καταλαμβάνεται πλέον από μια γυναίκα, την Κάμαλα Χάρις, ήθε η ώρα να δούμε για πρώτη φορά και έναν άνδρα σε ρόλο «Δεύτερου Κυρίου».

Το εθιμοτυπικό στις ΗΠΑ θέλει οι σύζυγοι του Προέδρου αλλά και του αντιπροέδρου να έχουν ενεργό δράση στα κοινά, για όσο το έτερο μισό τους βρίσκεται στην εξουσία.

Έτσι, εκτός από τη γνωστή θέση της «Πρώτης Κυρίας», υπάρχει και εκείνη της «Δεύτερης Κυρίας», που δεν αφορά παρά στη σύζυγο του αντιπροέδρου.

«Πρώτη Κυρία» θα είναι πλέον η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, η οποία στο παρελθόν υπήρξε «Δεύτερη Κυρία» κατά τη διπλή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα  και του άνδρα της στον Λευκό Οίκο.

Αντίστοιχα, λοιπόν, ο σύζυγος της Χάρις, Ντάγκλας Εμχοφ, θα γίνει ο πρώτος άνδρας σε ρόλο «Δεύτερου Κυρίου» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις γνώρισε τον νυν σύζυγό της το 2013, όταν πείστηκε να βγει ραντεβού στα τυφλά, το οποίο και κανόνισε ένα κοινός φίλος του (μετέπειτα) ζευγαριού.

Παρότι η αντιπρόεδρος εν αναμονή των ΗΠΑ δεν ήταν υπέρ του γάμου, έναν χρόνο αργότερα ο Εμχοφ θα γονάτιζε στο σπίτι της Χάρις στην Καλοφόρνια με ένα πλατινένιο δαχτυλίδι με διαμάντι προκειμένου να της κάνει πρόταση γάμου.

Μια πρόταση που εκείνη αποδέχτηκε.

Η Κάμαλα δεν επιθυμούσε πολύ κόσμο στην τελετή και επισημότητες και έτσι παντρεύτηκαν σε στενό κύκλο στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Χάρις και Εμχοφ έχουν γεννηθεί αμφότεροι τον Οκτώβριο του 1965 και στις 22 Αυγούστου γιόρτασαν την έκτη επέτειο του γάμου τους.

Ποιος είναι ο Ντάγκλας Εμχοφ

Εκτός από θερμός οπαδός της Χάρις, ο Έμχοφ είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους δικηγόρους στο τομέα των επιχειρήσεων και του χώρου του θεάματος.

Εργάζεται για μια πολυεθνική εταιρία νομικών και πνευματικών δικαιωμάτων και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Καλιφόρνιας και Ουάσιγκτον.

Απέκτησε τεράστια φήμη και εκτόξευσε την καριέρα του στα μέσα του ‘90, όταν εκπροσώπησε μια εταιρεία ενοικίασης βίντεο σε μια λογιστική διαμάχη με την Fox.

Στη συνέχεια ίδρυσε την δική του νομική εταιρεία πριν καταλήξει στην DLA Piper.

Ο δικηγόρος έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κόουλ και την Έλα, από τον πρώτο του γάμο, με τα οποία η Χάρις έχει εξαιρετικές σχέσεις.

Μάλιστα, τα δύο παιδιά την αποκαλούν «Μομάλα», μια σύνθεση του ονόματός της με τη λέξη μαμά, καθώς όπως εξηγούν ο χαρακτηρισμός «μητριά» δεν τους ταιριάζει για εκείνη.

Το ζευγάρι με τον Κόουλ και την Ελα, τα παιδιά εκείνου από τον πρώτο γάμο του

Πολλά έχουν ειπωθεί για την διαρκή υποστήριξη του Εμχοφ στην καριέρα της γυναίκας του.

Όταν η Χάρις ανακοίνωσε ότι θα κατέβαινε δίπλα στον Μπάιντεν, ο Εμχοφ έγραψε στο Twitter «Αμερική, ας τα καταφέρουμε!».

Το βιογραφικό του στον ιστότοπό του, τον περιγράφει ως «μπαμπά, δικηγόρο, υποστηρικτή της δικαιοσύνης και της ισότητας και σύζυγο».

Τους τελευταίους μήνες, οι μέρες και οι νύχτες του αφιερώθηκαν εξολοκλήρου στη σύζυγό του, με τον υποστηρικτικό του ρόλο να είναι, λίγο έως πολύ, ξεκάθαρος.

«Δεν είμαι τόσο ενεργός πολιτικα, αλλά μπορώ να γίνω υπερβολικά ενεργός ως ο σύζυγός της», είπε ο ίδιος μιλώντας στο περιοδικό Marie Claire.

Αυτό το οποίο πρέπει σιγά σιγά να συνηθίσει ως ο πρώτος «Δεύτερος Κύριος» είναι να βρίσκεται διαρκώς υπό το φως και το μικροσκόπιο της δημοσιότητας.

«Στην πραγματικότητα, ο ίδιος απολαμβάνει πολύ το να είναι ο “σύζυγος”», απάντησε η Χάρις. «Νιώθει εξαιρετικά ασφαλής στον ρόλο του αυτόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...