319
| shutterstock

Νέο σοκ: Προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 14:26
|shutterstock

Νέο σοκ: Προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2022, 14:26

Aντιμέτωπος με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, βρίσκεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, γνωστός, βραβευμένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, ο οποίος μάλιστα ήδη προφυλακίστηκε στις φυλακές Τριπόλεως.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο συγγραφέας συνελήφθη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από Αρχές του εξωτερικού και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα  για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Οπως διευκρινίζεται, η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε ο εν λόγω χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για τον 53χρονο πολυβραβευμένο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας (παιδικού και νεανικού μυθιστορήματος), Βασίλη Παπαθεοδώρου, μέχρι πρότινος υπεύθυνο σε μεγάλο εκδοτικό οίκο

Από την ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...