163
| REUTERS/Anna Vikhareva

Μακελειό από 18χρονο «μοναχικό λύκο» σε ρωσικό πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 10:55
|REUTERS/Anna Vikhareva

Μακελειό από 18χρονο «μοναχικό λύκο» σε ρωσικό πανεπιστήμιο

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2021, 10:55

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στην πόλη Περμ της Σιβηρίας, όταν ένοπλος εισέβαλε σε πανεπιστήμιο ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως. Στις πρώτες εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο Russia Today, φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να γλιτώσουν από τη μανία του οπλοφόρου.

Ο δράστης, «μοναχικός λύκος», όπως περιγράφεται στα ρεπορτάζ των ρωσικών πρακτορείων, φέρεται να έχει αφήσει σημείωμα όπου εξηγεί τα κίνητρα της πράξης του. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, πρόκειται για έναν 18χρονο, ονόματι Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, ο οποίος –κατά τις ίδιες πάντα πηγές– «εξουδετερώθηκε» από τις αρχές.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τα πυρά του 18χρονου μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου είναι οκτώ, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους είκοσι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσει ότι ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το συμβάν και ήδη ζήτησε  από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν να στείλει στο Περμ τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας για να οργανώσουν την παροχή βοήθειας προς τα θύματα και τους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...